Παγωτό ροδάκινο για δροσιστικά απογεύματα

Το παγωτό είναι σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού. Αποφύγετε την κατανάλωση τυποποιημένων παγωτών, φτιάχνοντας δικά σας σπιτικά παγωτά με αγνά υλικά και φρούτα που έχετε αγοράσει εσείς οι ίδιοι. Οι θερμίδες θα είναι σαφώς λιγότερες ενώ η υπέροχη γεύση του χειροποίητου θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε το παγωτό ροδάκινο και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
500 γρ. ώριμα ροδάκινα
1 κουτάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με το μισό φλιτζάνι ζάχαρης, ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί. Χτυπήστε τους κρόκους σε ένα μπολάκι και προσθέστε τους λίγη ζεστή κρέμα. Ανακατέψτε και προσθέστέ τους την κρέμα. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε την κρέμα μέχρι να πήξει. Αφήστε την να κρυώσει καλά. Καθαρίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Πασπαλίστε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήστε τα για 1 ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Λιώστε τα στο μύλο για τις πατάτες έτσι ούτως ώστε να μην γίνει τελείως χυλός. Ανακατέψτε τα με την κρέμα και προσθέστε την βανίλια. Καταψύξτε μέχρι να παγώσει πλήρως.