Αρχική InfoDad Παθαίνουν και οι μπαμπάδες επιλόχεια κατάθλιψη;

Παθαίνουν και οι μπαμπάδες επιλόχεια κατάθλιψη;

Κι όμως σύμφωνα με έρευνα που βασίστηκε στην ανάλυση 43 μελετών, ένας πατέρας στους δέκα παρουσιάζει κατάθλιψη της λοχείας, κατάσταση που οι ειδικοί πίστευαν ότι προσβάλλει μόνο τις μητέρες.

Ειδικά οι πατέρες διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να πέσουν σε κατάθλιψη τρεις έως έξι μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού και συχνά η κατάθλιψη του συνυπάρχει με κατάθλιψη στην μητέρα.

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 28.000 άντρες, τους οποίους οι ερευνητικές ομάδες παρακολουθούσαν από το πρώτο τρίμηνο της κύησης μέχρις ότου το μωρό γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Τζέιμς Πόλσον από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Βιρτζίνιας και οι συνεργάτες του υπολόγισαν ότι 10,4% των νέων μπαμπάδων προσβάλλεται από επιλόχειο κατάθλιψη- ποσοστό υπερδιπλάσιο εκείνο της κατάθλιψης στους άνδρες στον γενικό πληθυσμό.

Ανάλογο είναι και το ποσοστό των γυναικών με επιλόχειο κατάθλιψη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.