Παιδιά ελάτε να χορέψουμε στο Quilombo!

Το Καλλιτεχνικό Κέντρο Quilombo διοργανώνει κάθε Σάββατο μαθήματα χορού και αυτοσχεδιασμού για παιδιά (6-12 ετών), δομημένα στο πρότυπο του Community Dance (χορός για την κοινότητα). Στόχος του μαθήματος σύγχρονου χορού, είναι η σωματική εκγύμναση με εναλλακτικούς τρόπους (άλλους από αυτούς που προτείνει η απλή γυμναστική), η αφύπνιση της αντίληψης και κατανόησής του παιδιού για το σώμα του και η επαφή του με τον περιβάλλοντα χώρο και τους γύρω του, με τρόπο που ενθαρρύνει και να ενεργοποιεί την περιέργεια και πρωτοβουλία, την προσωπική έκφραση και δημιουργία, καθώς και το ομαδικό πνεύμα.

To πρόγραμμα χορού Community Dance απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών (δεκτές και εξαιρέσεις αναλόγως), που θέλουν να γυμναστούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, να περάσουν τον εξωσχολικό τους χρόνο παίζοντας, αλλά ταυτόχρονα μαθαίνοντας και δημιουργώντας και να ευαισθητοποιηθούν κοινωνικά μέσω μιας κατεξοχήν επικοινωνιακής τέχνης.

Το community dance είναι μια μορφή δραστηριότητας που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σχετικά με την διάδοση και υποστήριξη της τέχνης του χορού. Επικεντρώνεται στην κίνηση που ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση ομάδων ανθρώπων με ποικιλόμορφη σύσταση, με στόχο την προσωπική έκφραση. Αφορά τη συλλογική δημιουργία και δεν κατευθύνεται/ορίζεται απολυταρχικά από ένα άτομο (χορογράφος-δάσκαλος). Σημασία έχει περισσότερο η διαδικασία στη οποία εμπλέκονται τα άτομα, παρά το τελικό προϊόν. Αγκαλιάζει την ποικιλομορφία, καθώς περιλαμβάνει εν δυνάμει όλα τα είδη χορού και απευθύνεται σε όλα τα άτομα όλων των κοινωνικών ομάδων, ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, θρησκεύματος, ηλικίας, σεξουαλικής και φυλετικής κατεύθυνσης, επιτρέποντας έτσι τις διαφορετικές ‘φωνές’, σώματα και εμπειρίες να συνυπάρξουν και να αναπτυχθούν. Φέροντας λοιπόν έντονη ‘πολιτική’ διάσταση, έχει ως απόλυτο σκοπό, να κάνει τον Χορό πιο προσβάσιμο, μέσω της συμμετοχής και ιδίας εμπειρίας, προς όφελος κάθε είδους ανθρώπου.
Τα μαθήματα διεξάγονται υπό την επίβλεψη της Μαριλένας Πετρίδου.

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 παιδιά
Ημερες/Ώρες: Σάββατο 16:30 – 18:00 μ.μ.
Κόστος: 45 ευρώ (το μήνα)

Quilombo
Σερβίων 10, Λεωφ. Αθηνών (Ισόγειο, 1ος όροφος)
Ακαδημία Πλάτωνος (Στάση μετρό Μεταξουργείο), Κεραμεικός
Τηλ. 210 522 7961 / 6938 736307 / 6973 212650