Αρχική Νέα Παιδιά θέλετε να δείτε τα γλυπτά του Παρθενώνα σε 3D;

Παιδιά θέλετε να δείτε τα γλυπτά του Παρθενώνα σε 3D;

Πάρτε λοιπόν τα ειδικά γυαλάκια, ναι, όπως αυτά που βλέπετε στον κινηματογράφο τις τρισδιάστατες ταινίες, και ταξιδέψτε... όχι μέχρι το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου αλλά μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, ο Δήμος Αμπελοκήπων διοργανώνει μοναδική έκθεση τρισδιάστατης φωτογραφίας του δημοσιογράφου Κώστα Κρικέλη, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στα Λαδάδικα. Πρόκειται για μία έκθεση φωτογραφιών γλυπτών του Παρθενώνα που προβάλλονται όπως βρίσκονται στην πραγματική τους μορφή, στις τρεις διαστάσεις τους, ανάγλυφα με πραγματική αίσθηση βάθους και λεπτομέρειας. Οι επισκέπτες, φορώντας ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την τέχνη των γλυπτών της αρχαίας Ελλάδας. Τα εγκαίνια της ενημερωτικής, ψυχαγωγικής και εκπαιδευτικής αυτής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα).

Η έκθεση, εκτείνεται σε δύο ορόφους του Συνεδριακού κέντρου και αποτελείται από 50 εκτυπώσεις μεγάλων διαστάσεων, και περιλαμβάνει τα γλυπτά των αετωμάτων, τις 15 μετόπες της νότιας πλευράς του Παρθενώνα καθώς και «ματιές» στα θέματα της ζωφόρου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 3 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Διάρκεια έκθεσης: 19 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 14:00

Είσοδος: είναι ελεύθερη για το κοινό

Που: Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα, 54625 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 551023, 385661


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.