Παιδικό Πάρτι σε Αλατοσπηλιά;

Μπορεί να σας φαίνεται σαν σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά σήμερα στην Αθήνα μπορεί να γίνει μια πολύ διασκεδαστική και συνάμα ωφέλιμη πραγματικότητα. Πώς; Πολύ απλά κανονίζοντας ένα παιδικό event στο περίφημο Αλατοσπήλαιο στη Φιλελλήνων, στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, το περίφημο Κέντρο Κρυσταλλοθεραπείας που άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα περίπου χρόνο, προσφέροντάς μας τα οφέλη του θαλασσινού αγέρα μέσα σε μια ειδικά διαμορφωμένη σπηλιά στην καρδιά της πόλης, σκέφτηκε και τα παιδιά και τα ενέταξε στα προγράμματά του, βρίσκοντας τον πλέον ιδανικό τρόπο. Με τη διοργάνωση παιδικών πάρτι, τα οποία μπορεί να είναι από το πιο απλά, όπου τα παιδιά θα χορέψουν με σύγχρονη μουσική ή αν είναι πιο μικρά θα παίξουν με τα παιχνίδια που θα φέρουν ως και πιο σύνθετα, όπως απλή αφήγηση παραμυθιών ή ακόμη και διαδραστική, όπου δύο ηθοποιοί-ψυχολόγοι θα αναλάβουν να μοιράσουν τους ρόλους του παραμυθιού στα παιδιά, τα οποία θα συμμετέχουν στην εξέλιξή του.

Πόσα άτομα χωράνε
Από 8 έως 15 παιδιά μαζί με έναν κηδεμόνα. Τροποποιήσεις βέβαια γίνονται αφού θα συνεννοηθείτε με τους υπεύθυνους.

Αλατοσπήλαιο - Family sistersΤα οφέλη από την παραμονή στην Αλατοσπηλιά
Ο αέρας εδώ είναι εμπλουτισμένος με ιχνοστοιχεία αλατιού (ιώδιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, νάτριο, κ.λπ.). Στοιχεία που ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται και απορροφά με φυσικό τρόπο μέσω της αναπνοής και των πόρων. Το αποτέλεσμα είναι αναζωογόνηση, χαλάρωση, ευεξία και φυσικά ενίσχυση της υγείας. Έρευνες και μελέτες έχουν αναδείξει την ευεργετική αξία του μικροκλίματος των σπηλαίων άλατος όπως, το Crystalotherapy κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τη μητέρα και για το έμβρυο, όπως επίσης και στις εξής περιπτώσεις:
• Αναπνευστικές λοιμώξεις (π.χ. Άσθμα, βρογχίτιδα, Χρόνια Ιγμορίτιδα)
• Καρδιαγγειακά Νοσήματα (π.χ. Υπέρταση, Κυκλοφορική ανεπάρκεια, Μετα-εμφραγματική περίοδος)
• Νοσήματα Γαστρεντερικού Συστήματος ( Φλεγμονές στο παχύ έντερο, Νόσος Chron, Ελικώδη κολίτιδα, Σπαστική Κολίτιδα κ.ά.)
• Δερματοπάθειες (π.χ. Ακμή, Δερματίτιδες, Αλλεργίες κ.ά.)
• Αντιγήρανση
• Διαταραχές Νευρικού Συστήματος ( π.χ. Στρες, Κρίσεις Πανικού, Κατάθλιψη, Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης κ.ά.)
• Διαταραχές Μεταβολισμού
Διαταραχές Σκελετικού Συστήματος ( π.χ. Πρόληψη οστεοπόρωσης, Δισκοπάθεια-πόνοι μέσης κ.ά.)

Η τεχνολογία
Το εσωτερικό του αλατοσπηλαίου Crystalotherapy είναι προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία, την υγρασία και το μοναδικό μικροκλίμα που υπάρχει σε βάθος 350 κα πλέον μέτρων στα παγκοσμίου φήμης αλατωρυχεία και σανατόρια της Wieliczka και της Bochnia στην Πολωνία. Οι μοναδικές ιαματικές ιδιότητες του μικροκλίματος οφείλονται στον εμπλουτισμένο αέρα που κυκλοφορεί στο εσωτερικό του σπηλαίου. Ο αέρας είναι πλούσιος σε ευεργετικά ιόντα και ιχνοστοιχεία, ενώ διατηρεί την καθαρότητά του από βακτήρια και άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς με χρήση κατάλληλων αποστειρωτικών λυχνιών και ειδικού air-condition αλατωρυχείων.
Τα τοιχώματα του Αλατοσπηλαίου είναι πλήρως καλυμμένα με 20 και πλέον τόνους ορυκτό αλάτι. Τα βράχια αλατιού επικολλούνται με φυσικά υλικά (κόλλες με βάση το ρετσίνι) και στηρίζονται με ξύλο, όπως και στα αλατωρυχεία. Πρέπει να τονιστεί ότι στο αλατοσπήλαιο Crystalotherapy δεν υπάρχει γύψος κάτι που συναντάται συχνά σε πολλά σπήλαια, κυρίως για λόγους διακόσμησης (π.χ. διακοσμητικοί σταλαγμίτες) αλλά και κατασκευαστικής ευκολίας. Η χρήση γύψου σε περιβάλλοντα πλούσια σε ιόντα αλατιού δημιουργεί «φωλιές» βακτηριδίων, και για αυτό δεν χρησιμοποιούνται στα Crystalotherapy.

Info
Αλατοσπήλαιο Αναζωογόνησης
Φιλελλήνων 7 (ισόγειο, μέσα στη Στοά Οικονομίδη)
105 57 Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 210 32 22 205

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή 07:45 – 20:15
Σάββατο & Κυριακή 10:15 – 17:30
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας οι συνεδρίες γίνονται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού (καθημερινές 10:15 – 17:45).