Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Παιδικό σταθμό για ΑμΕΑ σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

O δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να προσφέρει μια σημαντικότατη υπηρεσία στους δημότες από τη νέα σχολική σεζόν, θέτοντας σε λειτουργία παιδικό σταθμό που θα απευθύνεται σε παιδάκια με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Καλυψώ Γούλα, αυτή η νέα κοινωνική υπηρεσία θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν, ώστε μέσα στην τρέχουσα δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης να ανακουφιστούν οι γονείς, που μέχρι σήμερα πρέπει να πληρώνουν σημαντικά ποσά για τη φύλαξη των παιδιών τους. Ο σταθμός σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία» θα λειτουργήσει στο χώρο του δεύτερου παιδικού σταθμού της Θέρμης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστός.

«Η νέα δομή θα απευθύνεται σε παιδάκια ηλικίας από 2,5 έως και 4 ετών, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής», εξήγησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

Για τη λειτουργία του σταθμού, ο δήμος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα και με τον προγραμματισμό προσλήψεων που κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών, προτίθεται να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.