Αρχική Infokids Υγεία Παρέμβαση Σαμαρά για το 8χρονο κοριτσάκι που πάσχει από σπάνια ασθένεια των νεφρών

Παρέμβαση Σαμαρά για το 8χρονο κοριτσάκι που πάσχει από σπάνια ασθένεια των νεφρών

Εντολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο έδωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ώστε να παρέμβει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να γνωμοδοτήσει άμεσα με στόχο να αναγνωριστεί και να καταγραφεί ως ασθένεια σπάνιο σύνδρομο από το οποίο πάσχει 8χρονο κορίτσι, το οποίο στερείται τη θεραπεία για γραφειοκρατικούς λόγους.

Η 8χρονη Μαριλένα γεννήθηκε με το σύνδρομο Okamoto, το οποίο έχει διαγνωστεί μόλις σε τέσσερα παιδιά σε όλο τον πλανήτη, εκ των οποίων στη ζωή είναι μόνο εκείνη και ένα ακόμη παιδί στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μία σπάνια νόσο των νεφρών που συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα στο σώμα και το πρόσωπο, αλλά και στένωση της πνευμονικής αρτηρίας και ψυχοκινητική καθυστέρηση.

Η μητέρα της μικρής Μαριλένας τονίζει ότι για έξι ολόκληρα χρόνια προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο τους αρμόδιους να αναγνωρίσουν τη σπάνια αυτή νόσο και να εγκρίνουν τις νεότερες θεραπείες στο παιδί της, ώστε να του δώσουν μια ευκαιρία να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται. Όπως προσθέτει, η 8χρονη μπορεί να γλιτώσει ένα ακόμη χειρουργείο, καθώς έχει ήδη υποβληθεί σε δέκα επεμβάσεις σε διάφορα όργανα, το κόστος των οποίων κάλυψε η οικογένειά της.

Ο υπουργός Υγείας, λόγω της εξαιρετικά ιδιαζούσης περίπτωσης ασθενείας» ζήτησε κατ' εξαίρεση έγκριση όλων των απαιτούμενων θεραπειών από τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συγκροτείται Εθνική Επιτροπή Σπάνιων Παθήσεων, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της. Επίσης, με κοινή υπουργική απόφαση θα προχωρήσει στη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων αντιμετώπισης των σπανίων παθήσεων, όπως η καταγραφή τους, τα κέντρα αναφοράς γι' αυτές, αλλά και η υγειονομική περίθαλψη όσων πάσχουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.