Παραδοσιακός ξενώνας «Σχολαρχείο» στα Τσίντζινα, Πάρνωνα- Λακωνίας

Χρειάζεται λιγότερο από 3 ώρες (με αφετηρία την Αθήνα) για να δραπετεύσετε από τα τείχη και τη βουή της πόλης έστω και για ένα Σαββατοκύριακο, στον Πάρνωνα Λακωνίας. Εκεί, στο πέτρινο σχολειό του χωριού Τσίντζινα (Πολύδροσου), κτίσμα που στέκεται αγέρωχο από το 1891 στο κέντρο της πλατείας και που όλα αυτά τα χρόνια έκρυβε στα σωθικά του τις φωνές και τα γέλια των παιδιών του χωριού, στεγάστηκε ένα όνειρο…ένας ξενώνας όνειρο… το Σχολαρχείο.
Σήμερα το Σχολαρχείο, που οι 10 αίθουσές του έγιναν δωμάτια, και με μια σάλα που το χρώμα της φορεσιάς της είναι ολόκληρο παρμένο από υλικά που βρέθηκαν στο χωριό, φιλοξενεί και πάλι παιδιά διαφόρων ηλικιών που έρχονται να μάθουν πως είναι να ζει κανείς στα Τσίντζινα.
Οι Τάξεις, (δωμάτια), του Σχολαρχείου, έχουν η κάθεμια τους διαφορετική διακόσμηση, υπάρχουν δίκλινα, τρίκλινα, και τετράκλινα δωμἀτια.
Μαθητές της απλότητας οι ιδιοκτήτες ζουν στο κέντρο ενός παρθένου δάσους από έλατα, και μας προσκαλούν να γίνουμε μια παρέα γύρω από το τζάκι της θαλπωρής και να χωριστούμε ίσως (έτσι όπως κάναμε και σαν παιδία), σε αγόρια και κορίτσια για να παίξουμε παλιά αλλά και νέα μοδάτα επιτραπέζια που θα μας κάνουν να νιώσουμε όπως τότε… Άλλες δραστηριότητες που οργανώνονται είναι Jeeping, Πεζοπορία, Tai-Chi, Paintball ,Τοξοβολία, Μαθήματα Υφαντικής, Παιδικά Πάρτι.

Λίγα λόγια για τα Τσίντζινα, Πάρνωνα:

Τα Τσίντζινα δεν περίμεναν το Τάι Τσι για να θεωρηθούν διαφορετικά και εναλλακτικά από τα υπόλοιπα χωριά της Πελοποννήσου. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι όταν μια αρχαία κινεζική τέχνη αρχίζει να γίνεται κανόνας σε ένα χωριό με 0 κατοίκους τις καθημερινές τότε μόνο απαρατήρητο δε μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο. Ένας δάσκαλος τάι τσι αγάπησε κάποτε το χωριό και έκτοτε επιστρέφει συχνά είτε σαν επισκέπτης είτε για να εκμεταλλευθεί την ηρεμία του Πάρνωνα και να διδάξει τις βασικές αρχές της ιδιαίτερης αυτής τέχνης.

Επικοινωνία: http://www.tsintzina.gr, info@tsintzina.gr , 27310 96276, 6974074340, fax 27310 96276, υπεύθυνος: Παπανικολάου Αντώνης