Αρχική Διάφορα «Αληθινά παραμύθια της Νάξου»

«Αληθινά παραμύθια της Νάξου»

Τέσσερις σπουδαίοι αρχαιολόγοι, οι Χρήστος Ντούμας, Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου και Φανή Δροσογιάννη, θα αφηγηθούν στο κοινό ένα παραμύθι με ιππότες, δράκους, θησαυρούς, μενίρ, πύργους, ερείπια και ξωτικά. Ενα παραμύθι που συνέβη στη Νάξο σε καιρούς αλλοτινούς. Την ιδέα αυτή υλοποιεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικές κοινωνίες και μνημεία» το περιοδικό MOnuMENTA σε συνεργασία με το Δήμο Νάξου.

Οι τέσσερις αρχαιολόγοι, θα αφηγηθούν «Αληθινά παραμύθια της Νάξου». Η εκδήλωση θα γίνει στην πρώην Σχολή Ουρσουλινών (Κάστρο Χώρας Νάξου), την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, στις 7 μ.μ. Στην αφήγηση του παραμυθιού θα συνδράμουν συνεργάτες, φίλοι και κάτοικοι του νησιού. Ετσι, θα ζωντανέψουν οι παλιές αναμνήσεις και άλλων που ενδεχομένως θα θελήσουν να συμμετάσχουν σ' αυτό το «παιχνίδι». Το παραμύθι θα τελειώσει με μια γιορτή τιμής στους ανθρώπους που έφεραν στο φως τα μνημεία της Νάξου.

Ο στόχος δεν είναι μόνο το ταξίδι σε ένα παρελθόν που λησμονείται, αλλά η επανεξέταση του κοινωνικού παρελθόντος και παρόντος των μνημείων.
Με αυτό τον τρόπο θα εξερευνήσουν τις θέσεις, τις απόψεις και τις πρακτικές μιας κοινότητας πολύ στενά συνδεδεμένης με τα μνημεία, αυτής των ερευνητών, ιδίως εκείνων που έδρασαν σε εποχές όπου «πολιτισμός», «αρχαία» και «αρχαιολόγος» σήμαιναν πολύ διαφορετικά πράγματα από ό,τι σήμερα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.