Πατάμε τα σταφύλια στο Πολιτιστικό Πάρκο (8, 9/10)

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτώβρη στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, για να ζήσουμε απίθανες και μοναδικές στιγμές, με δραστηριότητες της φύσης και του χωριού, τη συντήρηση σπάνιων μουσειακών εκθεμάτων, περιβαλλοντικές δραστηριότητες, εξερευνήσεις, και πολλά πολλά ακόμη!

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 15 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις ξεχωριστές αυτές Δράσεις, οι οποίες διοργανώνονται από τον Μη Κερδοσκοπικό Φορέα Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών “ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ” σε συνεργασία με το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, που βρίσκεται εντός του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ”, και είναι φτιαγμένο σαν ένα μικρό γραφικό χωριουδάκι.

Οι μικροί επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια διαφορετική περιπέτεια κάθε Σαββατοκύριακο!

Η απασχόληση διαρκεί 1 ώρα και η έναρξη των δραστηριοτήτων γίνεται με την άφιξη των παιδιών, οποιαδήποτε στιγμή από τις 11.00 π.μ. έως και τις 14.00 μ.μ.

Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτώβρη, κάθε ωριαία απασχόληση περιλαμβάνει τις επόμενες ενότητες δράσεων που στοιχίζουν όλες μαζί μόλις 5€:
 Καθημερινή ζωή στο χωριό
* Περιβαλλοντική Δραστηριότητα
­ Δράσεις στο Μουσείο
*  Φροντίδα Μικρών Ζώων

Επίσης, με 2€ επιπλέον, τα παιδιά συμμετέχουν σε μια Δραστηριότητα έκπληξη κάθε εβδομάδα!

* Καθημερινή ζωή στο χωριό

Είστε έτοιμοι και έτοιμες να μεταμορφωθείτε σε αμπελουργούς μόνοι σας ή μαζί με τα παιδιά σας;
Φορούμε ψάθινα καπέλα, παίρνουμε αγκαλιά τα πανέρια και γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι» τη διαδικασία του τρύγου.
Αφού πρώτα μαζέψουμε τα ζουμερά σταφύλια από το Βιολογικό Αμπελώνα του Πάρκου, θα βγάλουμε τα παπούτσια και θα «χορέψουμε» ξυπόλητοι πάνω στο πατητήρι με σκοπό να παράγουμε μυρωδάτο μούστο!

Δράσεις στο Μουσείο

Νομίζετε ότι τελειώσαμε; Όχι, βέβαια! Πηγαίνουμε όλοι μαζί στο παλιό, Πέτρινο Κελάρι όπου μαθαίνουμε πώς εμφιαλώνεται το κρασί.
Επειδή, όμως, το καλό κρασί αντέχει στο χρόνο θα προχωρήσουμε στη φύλαξη του κρασιού τοποθετώντας με προσοχή τα μπουκάλια στο κελάρι.

Δραστηριότητα έκπληξη!
Σε ποιον δεν αρέσουν οι εκπλήξεις; Ειδικά αν έχουν γλυκιά γεύση… Ο μυρωδάτος μούστος τρέχει ζεστός και λαμπερός από το πατητήρι.
Ας τον μαζέψουμε με προσοχή στα δοχεία και ας κινήσουμε προς την κουζίνα όπου μας περιμένει η κυρά Διαμάντω με την κατσαρόλα της έτοιμη και τα φιστίκια καθαρισμένα, για να μας μάθει τα μυστικά της Μουσταλευριάς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

16o χλμ. προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο

Γραμμές Επικοινωνίας: (0030) 22990-47999 /22990- 67999 /22990- 67770

fax: (0030) 22990 – 47031

E-mail: welcome@politistikoparko.gr

www.politistikoparko.gr