Πατάτες “Ντουσές” με γραβιέρα

Μετά τα γαστριμαργικά ‘γλέντια’ των τελευταίων ημερών, ας ετοιμάσουμε κάτι πιο απλό, γρήγορο και οικονομικό… Σίγουρα έχουν περισσέψει κομματάκια κρέατος από τα τραπέζια των προηγούμενων ημερών. Λοιπόν, αφού τα ζεστάνετε στο φούρνο, θα τα συνοδεύσετε με τον ιδιαίτερο πουρέ που σας προτείνουμε…

Υλικά
5 φλιτζάνια τσαγιού πουρέ από πατάτες
11/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό γάλα
4 κρόκους αβγών
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο

Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τον πουρέ, το τυρί, το γάλα, τους κρόκους των αβγών, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο (αν έχετε μίξερ, το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά).
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνετε μεγάλες κουταλιές από το μείγμα ή το βάζετε σε σακούλα με κορνέ και κόβετε μέσα στο ταψί ροζέτες.
Βάζετε τις πατάτες “ντουσές” στο φούρνο, κάτω από το γκριλ και τις αφήνετε μέχρι να ξανθύνουν ελαφρά. Τις σερβίρετε ως γαρνιτούρα σε ψητό αρνί.