Πατάτες στο φούρνο με θυμάρι

Mμμμ, ένα φαγάκι στα γρήγορα για σήμερα, που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο ή συνοδευτικό. Γρήγορο αλλά όχι υποτιμημένο, αφού πρωτοστατεί η αγαπημένη μικρών και μεγάλων μέσα στην οικογένεια. Η συνταγή λοιπόν είναι εύκολη, με κύριο υλικό την πατάτα. Έχει κανείς αντίρρηση; Μάλλον όχι, και ξεκινάμε…

Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
1/2 φλ. μουστάρδα (κατά προτίμηση βιολογική)
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, που θα ψιλοκόψετε ή ένα κουταλάκι ξηρό
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τρυπάτε τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζετε ολόκληρες στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν οι πατάτες σας κρυώσουν (ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε), τις κόβετε σε ροδέλες μετρίου πάχους και τις ανακατεύετε με το μείγμα μουστάρδας μέχρι να καλυφθούν καλά.
3. Απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και τις βάζετε ξανά στο ζεστό φούρνο. Τις αφήνετε να ψηθούν για ακόμα 20 λεπτά, γυρνώντας τες στη μέση του μαγειρέματος. Όταν είναι έτοιμες, τις βάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

Διατροφική αξία
Πλούσιο και νόστιμο γεύμα, με σχετικά χαμηλές θερμίδες (125 θερμίδες), αλλά υψηλή συγκέντρωση φυτικών ινών, βιταμίνης C και ανόργανων ινών. Οι πατάτες είναι πλούσιες σε κάλιο, δεν περιέχουν χοληστερόλη ή άλλα λίπη κα ιεπίσης δεν επιβαρύνονται από νάτριο.