Πατατού, η νοστιμιά της Τήνου

Ο καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει και δεν έχετε και πολλή όρεξη να μπείτε στην κουζίνα να μαγειρέψετε. Επιλέξτε ένα γρήγορο και πάνω απ΄όλα ελαφρύ φαγητό που δεν σας κρατά “φυλακισμένη” πάνω από μια κατσαρόλα σε μια κουζίνα που κυριολεκτικά βράζει. Τι λέτε για μια “πατατού” φερμένη από την Τήνο;

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
3-4 αυγά
μαιντανός ψιλοκομμένος
τυρί τριμμένο
τριμμένη φρυγανιά
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.Tις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή τις περνάμε από τον μύλο. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τα αυγά, το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο τυρί της επιλογής σας και λίγη τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ούτως ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο σφιχτό μείγμα (αν μας βγει αραιό, προσθέτουμε τυρί και φρυγανιά) τα τοποθετούμε σε έλα λαδωμένο ταψάκι. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ωσότου ροδίσει.