Αρχική InfoDad Πατρότητα: Τι να περιμένει συναισθηματικά ο μπαμπάς;

Πατρότητα: Τι να περιμένει συναισθηματικά ο μπαμπάς;

Enjoy the Father Hood, Get Ridd of Male Infertility, Become a Father

Η πατρότητα ξεκινά θεωρητικά από τη στιγμή της σύλληψης, αλλά η πραγματικότητα στην οποία περνά κανείς από το να μην έχει μωρό στο να έχει διαρκεί λιγότερο από 24 ώρες. Μπορεί να νιώθετε λίγο σοκαρισμένοι και δεν είναι περίεργο να αισθάνεστε κατά κάποιο τρόπο ανεπαρκείς. Όπως μας λέει ο Ίαν Μπρους, συγγραφέας του βιβλίου "Πώς να γίνετε ένας σπουδαίος μπαμπάς", αυτή η αίσθηση ανεπάρκειας  συμβαίνει για τους κάτωθι λόγους:

Το μωρό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι δεν είστε αρκετά ώριμοι ούτώς ώστε να αντεπεξέλθετε στο νέο σας ρόλο. Αυτό το συναίσθημα προκύπτει από τη θεωρία ότι κάποιοι άνδρες είναι "έτοιμοι" για την πατρότητα, ένω κάποιοι άλλοι-πάντα κι εσείς- όχι.Το γεγονός είναι ότι όλοι οι άντρες, αν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, αμφιβάλλουν πάντα για το αν είναι αρκετά ώριμοι για ένα μωρό. Το καλό είναι ότι αν απλώς αποδεχθείτε την ευθύνη και τη δουλειά που προκύπτει (αντί να ξεφύγετε από αυτή), θα ωριμάσετε αυτόματα μέσα στο νέο σας ρόλο.

Η απόκτηση νέου μωρού μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αποτυχημένοι υπό την ένννοια ότι τα παιδιά είναι πολυδάπανα και όσο πιο πολύ μεγαλώνουν τόσοσ περισσότερα έξοδα έχουν. Αν δε νιώθετε σίγουροι για την ικανότητά σας να προσφέρετε στο μωρό, σίγουρα δε θα αισθάνεστε καλά- τουλάχιστον στην αρχή. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το συναίσθημα, να θυμάστε ότι μέχρι τώρα δεν είχατε καλό λόγο για να επενδύετε στην οικονομική επιτυχία και το νέο μωρό μπορεί να είναι το κίνητρο για να προοδεύσετε σε αυτό τον τομέα.

Το νέο σας μωρό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε παρείσακτος. Η σύντροφός σας, που το κουβαλούσε για 9 μήνες, είναι φυσιολογικό να επικεντρώσει όλη της την προσοχή σε αυτό και αυτό συνεπάγεται ότι εσείς θα παραγκωνιστείτε λίγο. Αντί να στεναχωριέστε γι΄αυτό, επικεντρωθείτε στο να δώσετε στη σύντροφο και το παιδί σας περισσότερη προσοχή και να δείτε τον εαυτό σας σαν κάποιον που δίνει και όχι σαν κάποιον που παίρνει. Καθώς θα περνά ο χρόνος, η αγάπη που θα μοιράζεστε σαν οικογένεια θα είναι ό,τι πιο φυσιολογικό για σας και θα διαπιστώσετε ότι η σχέση με τη σύντροφό σας βελτιώενται αντί να χειροτερεύει.

Η απόκτηση νέου μωρού μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μπερδεμένοι. Αυτό θα συμβεί όταν θα συνειδητοποιήσετε πόση φροντίδα χρειάζετεαι το νέο μέλος και όταν διαπιστώσετε πόσα πρέπει να γίνονταιμέσα σε λίγο χρόνο. Και πάλι, αυτό είναι ένηα προσωρινό συναίσθημα και σε λίγες εβδομάδες θα τα καταφέρνετε σαν να το κάνατε χρόνια. Να το θυμάστε αυτό στα δύσκολα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.