Αρχική InfoSchool Δημοτικό Πενθήμερες εκδηλώσεις σε Ιωάννινα και Αθήνα με τίτλο «Δε φοβάμαι στο σχολείο»

Πενθήμερες εκδηλώσεις σε Ιωάννινα και Αθήνα με τίτλο «Δε φοβάμαι στο σχολείο»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση αλλοδαπών & παλιννοστούντων μαθητών, Δράση ΙΙΙ-Καλλιέργεια κλίματος διαπολιτισμικής επικοινωνίας σε επίπεδο σχολείου» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος DAPHNE III με τίτλο «Active and socially constructive methodology to fight against sexual, homophobic and ethnic bullying in schools – MABE» τα οποία υλοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Νικολάου Γιώργο, θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα και στην Αθήνα με θέμα «Δε φοβάμαι στο σχολείο».

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία & Εκπαίδευση και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων έχει ως εξής:

• 29.11.2011 - Συνέντευξη τύπου – Ανακοίνωση ευρημάτων έρευνας από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο, Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Νικολάου Γιώργου, στην αίθουσα σεμιναρίων 2ου ορόφου του Παιδαγωγικού Τμήματος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (10:00-11:00)

• Προβολή ταινίας με θέμα το σχολικό εκφοβισμό στην αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συζήτηση με προσκεκλημένους εισηγητές, πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού (17:00-21:00)

• 30.11.2011 Επιστημονική - Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός & Εθνοπολιτισμική Ετερότητα», με προσκεκλημένους εισηγητές, στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων (17:00-21:00)

• 3. 1.12.2011 Ενδοσχολικές παρεμβάσεις – βιωματικά εργαστήρια με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο 12ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (13:30-16:30)

• 4. 2.12.2011 Έκθεση ζωγραφικής – εικαστικό δρώμενο – διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα το φόβο, φεστιβάλ γεύσεων στο 12ο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου (18:00-21:00)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.