Αρχική Νέα Περίπου 400 ελαττώματα έχουμε στο DNA μας

Περίπου 400 ελαττώματα έχουμε στο DNA μας

«Κανείς δεν είναι τέλειος» τώρα και με επιστημονικές αποδείξεις, αφού σύμφωνα με βρετανική μελέτη καθένας από εμάς έχει περίπου 400 ελαττώματα στο γενετικό του κώδικα (DNA)».

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για «σιωπηρές» μεταλλάξεις που δεν επηρεάζουν την υγεία, μπορεί ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα όταν περάσουν στις επόμενες γενιές.
Άλλες σχετίζονται με ασθένειες όπως ο καρκίνος που εμφανίζονται αργότερα στην διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, λένε οι γενετιστές.
Τα στοιχεία προέρχονται από το πρότζεκτ «1.000 Genomes» το οποίο καταγράφει τις φυσιολογικές γενετικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων, από τις μικρές αλλαγές στο DNA, μέχρι και τις μεγάλες μεταλλάξεις.
Στην έρευνα συμμετείχαν υγιείς άνθρωποι από την Ευρώπη, την Βόρεια και Νότιο Αμερική και την Ανατολική Ασία. Ο γενετικός τους κώδικας αναλύθηκε πλήρως ώστε να διαπιστωθεί τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τον έναν άνθρωπο από τον άλλο και να δοθεί ώθηση στην έρευνα για τους συσχετισμούς DNA και ασθενειών.
Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην American Journal of Human Genetics συνέκρινε τα γονιδιώματα 179 συμμετεχόντων- οι οποίοι ήταν υγιείς όταν ελήφθη δείγμα από το DNA τους- με μια βάση δεδομένων ανθρώπινων μεταλλάξεων που έχει στην διάθεσή του το Πανεπιστήμιο του Καρντίφ.
Όπως αποδείχθηκε, ένας φυσιολογικός, υγιής άνθρωπος έχει κατά μέσο όρο 400 πιθανώς βλαπτικές παραλλαγές του DNA και δυο μεταβολές του DNA που σχετίζονται με ασθένειες.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.