Αρχική Infokids Αποδράσεις Περιβαλλοντική απόδραση στο Σχινιά την Κυριακή 11/12

Περιβαλλοντική απόδραση στο Σχινιά την Κυριακή 11/12

Ευκαιρία για μια κοντινή απόδραση στη φύση με τα παιδιά σας αυτή την Κυριακή είναι η εθελοντική δράση που διοργανώνεται στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά, από την ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία σε συνεργασία με την ΑΝΙΜΑ, και την υποστήριξη των τοπικών φορέων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου) η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά καθώς θα μπορούν να δουν από κοντά διάφορα είδη πουλιών ενώ καλούνται και να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση συμμετέχοντας στην προσπάθεια καθαρισμού του πάρκου.

Συγκεκριμένα η δράση περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών και απελευθέρωση πουλιών που έχουν περιθαλφθεί από την ΑΝΙΜΑ αλλά και καθαρισμό του υγροτόπου.

Η ημέρα ξεκινάει από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο, στις 9 π.μ όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν πουλιά. Για όσους θέλουν να δουν περισσότερα και σπάνια είδη πουλιών θα μπορούν να περπατήσουν μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών του Κωπηλατοδρομίου, όπου θα είναι διαθέσιμα τηλεσκόπια και κιάλια.

Στη συνέχεια θα γίνει καθαρισμός του υγρότοπου και συγκεκριμένα σε δρόμους που οδηγούν στα παρατηρητήρια πουλιών και σε θέσεις παρατηρητηρίων.

Ακολούθως άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ, που έχουν περιθάλψει διάφορα είδη πουλιών, θα απελευθερώσουν κάποια απ' αυτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.