Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Περιμένω το διαζύγιό μου. Μπορώ να φύγω με τα παιδιά στη Γερμανία;

Περιμένω το διαζύγιό μου. Μπορώ να φύγω με τα παιδιά στη Γερμανία;

shutterstock_110595749

Ερώτηση
Καλημέρα σας, έχω κάνει αγωγή διαζυγίου και είμαι στα δικαστήρια για να πάρω διαζύγιο. Έχω δύο παιδιά, ηλικίας 10 και 8 ετών. Η κατοικίας μας μέχρι τώρα είναι στο Περιστέρι Αττικής, σε σπίτι που νοικιάζαμε, με τον άντρα μου που βρισκόμαστε σε διάσταση. Είμαι άνεργη και τώρα βρήκα μια δουλειά στη Γερμανία. Έχοντας την επιμέλεια των παιδιών, μπορώ να φύγω για Γερμανία, μαζί με τα παιδιά, και αν όχι, που θα τα αφήσω;

Απάντηση
Ενώ εσείς, όπως αναφέρετε, έχετε την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών σας, τη γονική μέριμνα, την φροντίδα δηλαδή για την ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών έχουν και οι δύο γονείς. Επιπλέον, ο εν διαστάσει σύζυγός σας, έχει και δικαίωμα επικοινωνίας με αυτά (πρέπει να τα βλέπει κάποιες ημέρες και ώρες, που έχετε συμφωνήσει ή έχουν καθοριστεί από το δικαστήριο). Έτσι, στην προκειμένη περίπτωσή σας, για να πάρετε μαζί σας τα ανήλικα παιδιά σας στη Γερμανία, εκτός Ελλάδος, θα πρέπει να έχετε και την άδεια του πατέρα τους, του εν διαστάσει συζύγου σας. Στην περίπτωση που σεις αποφασίσετε να μετοικήσετε στη Γερμανία, θα πρέπει να ζητήσετε από το δικαστήριο την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών σας να την έχει ο πατέρας τους.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.