Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Περιοδικό "ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ" : Το μάθημα της Ιστορίας υποβαθμίζεται

Περιοδικό "ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ" : Το μάθημα της Ιστορίας υποβαθμίζεται

Προσπάθεια υποβάθμισης του μαθήματος της Ιστορίας στο Γυμνάσιο καταλογίζει στο υπουργείο Παιδείας η Επιστημονική Επιτροπή του περιοδικού "ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ".

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιστημονική Επιτροπή του περιοδικού στην πιλοτική εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών του Δημοτικού και του Γυμνασίου δεν υπάρχει το νέο πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης, σημειώνει ότι αντίθετα, εφαρμόζεται πιλοτικά σε γυμνάσια της χώρας ένα πρόγραμμα σπουδών για την Τοπική Ιστορία αποσπασμένο εντελώς από τη διδασκαλία του υπόλοιπου μαθήματος της Ιστορίας.

Την ίδια ώρα άνθρωποι του περιοδικού αναφέρουν ότι η ένταξη του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας στη «Ζώνη Βιωματικών Δράσεων», δίνει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό ανεξαρτήτως σπουδών στην Ιστορία να διδάξει το μάθημα.

Έτσι το περιοδικό “ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ” καλεί το υπουργείο Παιδείας να δημοσιοποιήσει “το απορριφθέν πρόγραμμα σπουδών της Ιστορίας στην υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς και την εισήγηση του αρμόδιου θεσμικού οργάνου που πρότεινε την απόρριψή του πριν την πιλοτική εφαρμογή του στις σχολικές μονάδες”.

Επίσης ζητάει από τους προέδρους των πανεπιστημιακών σχολών Ιστορίας να τοποθετηθούν “για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του μαθήματος της Ιστορίας στην εκπαίδευση”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.