Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Περιορίζει τις μέρες λειτουργίας του το Μουσείο Μπενάκη

Περιορίζει τις μέρες λειτουργίας του το Μουσείο Μπενάκη


Η οικονομική κρίση πλήττει και τη λειτουργία των μουσείων, θέτοντας ένα σημαντικό κεφάλαιο του πολιτισμού μας σε αβεβαιότητα.

Έτσι, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του τόπου μας, το Μουσείο Μπενάκη, εφαρμόζει με τη νέα σεζόν περιορισμό των ημερών λειτουργίας του.

Τέσσερις ημέρες την εβδομάδα θα είναι κλειστό το Κτίριο της οδού Πειραιώς καθώς και το Ισλαμικό Μουσείο, αντί της μίας ημέρας που ήταν ως τώρα κλειστά, όπως όλα τα μουσεία για λόγους καθαριότητας και συντήρησης. Επίσης δύο ημέρες, αντί της μίας, θα είναι κλειστό το Κεντρικό Κτίριο της οδού Κουμπάρη καθώς και η Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου - Γκίκα.

Να σημειωθεί, ότι το Μουσείο Μπενάκη ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου να έχει την δική του περιουσία και διαχειρίζεται μόνο του τα οικονομικά του, λαμβάνει όμως και κρατική επιχορήγηση η οποία ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά, οπότε ήταν αναγκαίο να προβεί σε μειώσεις μισθών, απολύσεις εργαζομένων και εκ περιτροπής εργασία.

Το νέο ωράριο έχει ως εξής:

Κεντρικό Κτίριο: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 9: 00 - 17:00, Πέμπτη 9: 00 - 24:00, Κυριακή 9: 00 - 15:00.
Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη. Το πωλητήριο θα είναι ανοιχτό και τη Δευτέρα.

Κτήριο Οδού Πειραιώς : Πέμπτη, Κυριακή 10: 00 - 18:00. Παρασκευή, Σάββατο 10: 00 - 22:00. Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.

Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 9: 00 - 17:00. Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη.

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σαββάτο, Κυριακή: 10: 00 - 18:00. Κλειστή Δευτέρα, Τρίτη. Το Πωλητήριο είναι ανοιχτό Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-19:00 και Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.