Αρχική InfoMommy Νέα Περιορίστε τα έξοδά σας

Περιορίστε τα έξοδά σας

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορέσετε να ελαττώσετε τα έξοδά σας, χωρίς να το καταλάβετε καν. Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι ένας μικρός προγραμματισμός, σύνεση και λογική. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο πορτοφόλι σας.

1. Εξοφλήστε εγκαίρως τους λογαριασμούς που έρχονται στο σπίτι π.χ. Φως, Νερό, Τηλέφωνο, αλλά και εκκρεμότητες με άλλες υπηρεσίες, όπως η Εφορία ή και δόσεις σε πιστωτικές κάρτες. Αν μπορέσετε να μηδενίσετε τα λεγόμενα "τοξικά" έξοδα από λογαριασμούς και δόσεις που έχουν λήξει, θα εξοικονομήσετε ένα αρκετά σεβαστό ποσό το μήνα.
2. Μην πετάτε ό,τι νομίζετε ότι έχει χαλάσει. Εξαντλήστε κάθε περιθώριο επισκευής του και μην καταθέτετε τα όπλα. Μια συσκευή μπορεί να επαναλειτουργήσει εάν απευθυνθείτε στον σωστό επαγγελματία, κάποια ρούχα με την κατάλληλη μεταποίηση μπορούν να αλλάξουν χαρακτήρα και να φανούν σαν καινούργια επένδυση, αλλά και κάποια έπιπλα στο σπίτι με μικροεπισκευές-αλλαγές μπορούν να δείξουν διαφορετικά, π.χ. το παλιό σας γραφείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το παιδί σας, αν αλλάξετε το παλιό χρώμα με 2 καινούργια και μοντέρνα χρώματα.
3. Προγραμματίστε τα ψώνια της εβδομάδας και μην τρέχετε στο σούπερ μάρκετ κάθε φορά που χρειάζεστε κάτι. Απαραίτητο για να πετύχει αυτή η στρατηγική είναι η λίστα. Καταγράφετε με ευλάβεια στη διάρκεια της εβδομάδας τα απαραίτητα για τη λειτουργία του σπιτιού και ορίζετε μία μέρα μέσα στην εβδομάδα για την εκτέλεσή της.
4. Περιορίζετε τις κάρτες, πληρώνετε με μετρητά. Είναι γνωστό πως ο κανόνας είναι να μην υπερφορτώνουμε τις κάρτες μας. Αφενός γιατί ποτέ δεν γνωρίζουμε πόσο εύκολο θα είναι να τις αποπληρώσουμε στη συνέχεια αφετέρου το άγχος που θα μας ταλανίζει είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρο για τη ζωή τη δική μας και των δικών μας. Κι ενώ υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπως τα ταξίδια, όπου είναι προτιμότερη η πληρωμή με κάρτα, το λογικό είναι να μην έχουμε υψηλό πιστωτικό χρέος. Επίσης, καλή ιδέα είναι η μεταφορά του χρέους σε μία κάρτα, αλλά και η άτοκη μεταφορά για ένα διάστημα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.