Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Περιφέρεια Αττικής: Παράταση συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών

Περιφέρεια Αττικής: Παράταση συμβάσεων για τη μεταφορά μαθητών

Την παράταση των συμβάσεων για τη μεταφορά των μαθητών αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης. Η παράταση των συμβάσεων ορίστηκε συγκεκριμένα να ισχύσει μέχρι 30 Ιουνίου 2013 για τη μεταφορά των μαθητών ΑμΕΑ και μέχρι 30 Μαρτίου 2013 για τους μαθητές των μουσικών, καλλιτεχνικών, διαπολιτισμικών και άλλων σχολείων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε με αφορμή την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 18.000 μαθητές που μεταφέρουμε καθημερινά και τις οικογένειές τους αποφασίσαμε τη νέα αυτή παράταση. Η κοινωνία σήμερα περνά πολύ δύσκολες στιγμές και πρέπει όλοι να στεκόμαστε δίπλα της και όχι απέναντί της».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι εδώ και μία δεκαετία, έχουν περάσει εννέα αλλαγές νόμου και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, για να συμπληρώσει ότι «σήμερα, θέσαμε εκ νέου το θέμα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί η κατανομή στις 13 Περιφέρειας των οφειλομένων από τη μεταφορά των μαθητών.

Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει κάθε χρόνο περισσότερα από 22 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά μαθητών. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2012 και μπροστά στο ενδεχόμενο η σχολική χρονιά να ξεκινούσε και οι μαθητές να μην είχαν μέσο να φτάσουν στα σχολεία τους, η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε επιπλέον 3 εκατ. ευρώ αποκλειστικά από δικούς της πόρους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.