«Πετάξτε μαζί μας!» μέχρι την Ερμούπολη (24, 25/8)

«Πετάξτε μαζί μας!» είναι ο τίτλος των παιδικών περιβαλλοντικών εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο,στην Πλατεία Μιαούλη, με θέμα τα θαλασσοπούλια.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Ορνιθολογική, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Μιαούλη με θέμα την ανάδειξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των Κυκλάδων. Και φέτος, το πρόγραμμα είναι επικεντρωμένο στα θαλασσοπούλια και τη σημαντικότητα του νησιωτικού και θαλάσσιου χώρου του Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια που υλοποιεί η Ορνιθολογική σε 17 Ζώνες Ειδικής Προστασίας και την ευρύτερη περιοχή τους.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου, ώρες 20:00 – 22:00 η Ορνιθολογική, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σύρου, διοργανώνει περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά, με σκοπό τη γνωριμία με τα θαλασσοπούλια και τα προστατευόμενα είδη (Θαλασσοκόρακας, Αιγαιόγλαρος, Αρτέμης, Μύχος, αλλά και Μαυροπετρίτης, το γεράκι του Αιγαίου). Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα παίξουν και θα φτιάξουν κατασκευές.

Παιδιά και γονείς μπορούν να συμμετάσχουν στα περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά, να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό (φυλλάδια, αφίσες, περιοδικά) για τα θαλασσοπούλια και τις δράσεις της Ορνιθολογικής, αλλά και να γνωρίσουν την ορνιθοπανίδα του Αιγαίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να υποστηρίξουν το έργο της Ορνιθολογικής με το να γίνουν μέλη ή εθελοντές και να συμβάλουν ενεργά στην παρακολούθηση και προστασία των βιοτόπων της Σύρου και των Κυκλάδων.

Το ενημερωτικό περίπτερο της Ορνιθολογικής θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.