Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Πιο λεπτά τα παιδιά που τρώνε μόνα τους;

Πιο λεπτά τα παιδιά που τρώνε μόνα τους;

Πιο υγιεινό τρόπο διατροφής φέρονται να αναπτύσσουν τα βρέφη και τα νήπια που μαθαίνουν να τρώνε μόνα τους, με τα χέρια, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Νότινγχαμ.

Στη μελέτη συμμετείχαν 155 παιδιά ηλικίας 20 μηνών ως έξι ετών, εκ των οποίων τα 92 έτρωγαν με τη μέθοδο που ονομάζεται «baby led weaning», που σημαίνει ότι τα παιδιά τρώνε μόνα τους μικρά κομμάτια στερεάς τροφής σε μαλακή μορφή και τα υπόλοιπα 63 έτρωγαν με την παραδοσιακή μέθοδο, δηλαδή αλεσμένη τροφή που τους την έδιναν με το κουτάλι.

Αυτό που παρατήρησαν οι ερευνητές ήταν ότι όσα παιδιά έτρωγαν με τα χέρια είχαν προτίμηση σε τροφές με υδρογονάνθρακες ενώ τα υπόλοιπα σε τροφές με ζάχαρη. Αυτό συνέβαινε αν και τα βρέφη και νήπια της δεύτερης ομάδας έτρωγαν υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα χέρια τους για να φάνε, ευαισθητοποιούνται γρηγορότερα σχετικά με τις τροφές και μαθαίνουν την υφή κάθε τροφής, αντίθετα με τα παιδιά που τρώνε αλεσμένα φαγητά.

Επίσης, αυτό που διαπίστωσε η έρευνα, ανεξάρτητα από το βάρος που είχαν τα παιδιά όταν γεννήθηκαν, το βάρος των γονιών ή διάφορους κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, είναι ότι αρκετά από τα παιδιά που έτρωγαν με το κουτάλι ό,τι τους έδιναν οι γονείς τους ήταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα, αντίθετα με τα παιδιά της άλλης ομάδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.