Αρχική InfoTeens Υγεία Πιο νωρίς στην εφηβεία και τα αγόρια!

Πιο νωρίς στην εφηβεία και τα αγόρια!

Τα αγόρια μπαίνουν πια πρόωρα στην εφηβεία, έξι μήνες έως δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι συνέβαινε στις προηγούμενες γενιές, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπιστώνει ότι η τάση πρόωρης έναρξης της εφηβείας δεν αφορά πλέον μόνο τα κορίτσια, κάτι που είχε διαπιστωθεί ήδη προ καιρού. Μέχρι τώρα δεν είχε μελετηθεί ιδιαίτερα το θέμα της πιθανής πρόωρης εφηβείας στα αγόρια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρία Χέρμαν-Γκίντενς του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν πάνω από 4.100 αγόρια ηλικίας έξι έως 16 ετών και ανέλυσαν στοιχεία από την περίοδο 2005-2010 για την ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων και την εμφάνιση τριχοφυίας, που αποτελούν τα κλασικά σημάδια εμφάνισης της εφηβείας.

Ως μέσος όρος ηλικίας για την έναρξη της εφηβείας καταγράφηκαν τα 10,1 χρόνια (για τους λευκούς, ενώ για τους αφρο-αμερικανούς τα 9,1 χρόνια). Έως τώρα ως μέση ηλικία έναρξης της εφηβείας για τα αγόρια θεωρούνταν τα 11,5 έτη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.