Αρχική Νέα Ποια είναι η πιο βίαιη σειρά κινουμένων σχεδίων;

Ποια είναι η πιο βίαιη σειρά κινουμένων σχεδίων;

Οι σειρές κινουμένων σχεδίων έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές λιλιπούτειων τηλεθεατών που αφιερώνουν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στη θέαση των αγαπημένων τους τηλεοπτικών ηρώων σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Μήπως τελικά τα κινούμενα σχέδια δεν είναι όσο αθώα φαντάζουν;

Σύμφωνα με έρευνα ισπανικού πανεπιστημίου η οποία κατέγραψε και εν συνεχεία μελέτησε τις σειρές κινουμένων σχεδίων που προβάλλονται κατά καιρούς στους τηλεοπτικούς δέκτες στην Ιβηρική Χερσόνησο, η σειρά «Τομ και Τζέρι», θεωρείται το πιο βίαιο καρτούν της μικρής οθόνης.

Αν και η σειρά πραγματεύεται την κόντρα και την φιλονικία του πονηρού γάτου Τόμ με τον ευρηματικό ποντικό Τζέρι, εντούτοις η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εν λόγω σειρά περιέχει τις περισσότερες σκηνές βίας ανά λεπτό, συγκρινόμενη με 19 αντίστοιχα παιδικά προγράμματα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 68% των εκπομπών με κινούμενα σχέδια περιέχουν σκηνές βίας και τα στοιχεία αποδεικνύουν πως κάθε 55 λεπτά προβάλλεται και μία τέτοια σκηνή. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η σωματική βία, ακολουθεί η χρήση όπλων ή άλλων αντικειμένων, οι απειλές και η λεκτική βία, ενώ σε ποσοστό 84% δεν παρουσιάζονται οι συνέπειες της βιαιοπραγίας.

Στον αντίποδα, την πρώτη θέση του πλέον εκπαιδευτικού χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων καταλαμβάνει η «Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.