Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της βουλιμίας;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της βουλιμίας;

Η Βουλιμία, ένας επικίνδυνος αλλά και θανάσιμος εχθρός με κύρια χαρακτηριστικά την επαναλαμβανόμενη κατανάλωση φαγητού (κυρίως παχυντικού) κάποιες μέρες και εξαντλητική δίαιτα κάποιες άλλες, εμμονή με τις θερμίδες και τα λιπαρά, καταναγκαστικό ζύγισμα, χρήση καθαρκτικών ή πρόκληση εμετού, κλύσμα, διουρητικά ή υπερβολική άσκηση, αποφυγή κοινωνικών εκδηλώσεων, επειδή «εκεί» θα υπάρχει φαγητό, είναι μόνο κάποιες από τις «μεταμφιέσεις» της βουλιμίας.
Ο κύκλος της βουλιμίας εμπεριέχει: Χάσιμο του ελέγχου σε σχέση με την ποσότητα του φαγητού, άσκηση ελέγχου ώστε το άτομο να χάσει βάρος, ενοχές, άγχος, συναισθήματα θλίψης, εναλλαγές στη διάθεση.
Ο παραπάνω κύκλος επαναλαμβάνεται και το άτομο κουράζεται, χάνει το ενδιαφέρον του για άλλες δραστηριότητες, αισθάνεται αβοήθητο, ενώ χάνει και άλλο την εκτίμηση ως προς τον εαυτό του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.