Αρχική InfoDad Ποιες αποδείξεις περνάνε από φέτος στην εφορία

Ποιες αποδείξεις περνάνε από φέτος στην εφορία

Το γαϊτανάκι της συλλογής αποδείξεων συνεχίζεται για μισθωτούς και συνταξιούχους προκειμένου να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη έκπτωση φόρου. Το μέγιστο ποσό αποδείξεων που απαιτούνται είναι 10.500 ευρώ, δηλαδή ανέρχεται στο 25% του εισοδήματός τους. Το ποσό αυτό αφορά μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους που δηλώνουν εισόδημα από 42.000 ευρώ και πάνω.

Στην περίπτωση που υπάρχει διαφορά μεταξύ του ποσού των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώσουν και των αποδείξεων που συγκεντρώθηκαν θα επιβάλλεται φορολογική ποινή 22%.

Αναλυτικότερα, προκειμένου να διατηρηθεί ακέραιο το ποσό της μείωσης του φόρου (2.100 ευρώ για εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων έως 25.000 ευρώ) ο φορολογούμενος απαιτείται να προσκομίσει αποδείξεις που έχουν εκδοθεί εντός της Ε.Ε. (μέχρι σήμερα περνάνε μόνο οι «ελληνικές» αποδείξεις) αξίας ίσης με το 25% του ατομικού εισοδήματος.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υποχρεούνται να συλλέξουν αποδείξεις, ενώ εξαιρούνται και οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό, όπως ηλικιωμένοι που ζουν σε οίκο ευγηρίας.

Τι αποδείξεις χρειάζεστε

Η εφορία θα αναγνωρίζει και αποδείξεις που εκδίδονται στη χώρα μας, αλλά και σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός άλλων των αποδείξεων έγκυρες θα είναι από φέτος και:

* Αποδείξεις από δίδακτρα φροντιστηρίων

* Αποδείξεις για ανταλλακτικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, επισκευή και συντήρηση οχημάτων, και

* Οι αποδείξεις από ταξί

Οι αποδείξεις που δεν περνάνε στην εφορία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι:

ενοίκια, ύδρευση, δημοτικά τέλη, αποχέτευση, υπηρεσίες κοινοχρήστων, ηλεκτρισμός, υγραέριο- φυσικό αέριο, πετρέλαιο, στερεά καύσιμα, ζεστό νερό, ατμός και πάγος, φάρμακα, φαρμακευτικά προϊόντα και θεραπευτικές συσκευές, ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, νοσοκομειακή περίθαλψη, αγορά αυτοκινήτων, αγορά μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπεραστικά τρένα, ταξί-υπεραστικά λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία, αστικές συγκοινωνίες, ταχυδρομικές υπηρεσίες, τηλεφωνικός εξοπλισμός, τηλεφωνικές υπηρεσίες, δίδακτρα σχολείων, ασφάλιστρα κατοικίας, ασφάλιστρα υγείας, ασφάλιστρα μεταφορών και άλλες ασφαλίσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.