Αρχική InfoMommy Σχέσεις Η πολλή δουλειά «τρώει» τη σχέση

Η πολλή δουλειά «τρώει» τη σχέση

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όσοι έχουν δουλειά δεν μπορεί παρά να αισθάνονται προνομιούχοι στις μέρες μας. Παρ’ όλα αυτά, όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε και τις «παρενέργειες» της πολλής δουλειάς, που συνήθως επηρεάζουν κάθε φάσμα της προσωπικής ζωής των ατόμων και ιδίως τη σχέση με τον/ην σύντροφο. Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες λοιπόν, σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους εξωθούν την σχέση με τον/την σύντροφό τους στα άκρα, εξαιτίας της πίεσης που νιώθουν από την δουλειά τους.
Επιστήμονες από το ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας (IOSH) επιστράτευσαν 2.000 εργαζόμενους για να διερευνήσουν αν και κατά πόσον επηρεάζει η δουλειά την προσωπική τους ζωής. Το 29% από αυτούς δεν κατόρθωναν να βρουν την σωστή ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και στην υπόλοιπη ζωή τους, με αποτέλεσμα συχνά να χωρίζουν εξαιτίας της.
Συνολικά, όμως, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν πως η πολλή δουλειά και το στρες επηρέαζαν αρνητικά την προσωπική τους ζωή, και ασφαλώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, εάν δούλευαν λιγότερο ή πιο χαλαρά.
«Στη σύγχρονη κοινωνία, η προσπάθεια να βρούμε την σωστή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής αποτελεί ένα ολοένα σημαντικότερο πρόβλημα», δήλωσε η δρ Λουϊζ Βέισι, εκτελεστική διευθύντρια Πολιτικής του IOSH. Και συνεχίζει, λέγοντας «οι εργασιακές απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται και πολλοί από εμάς αφήνουν μοιραία τη δουλειά να κυριεύει τη ζωή τους – και το επακόλουθο είναι να υποφέρει το σπίτι τους». Πάντως η δρ Βέισι πιστεύει ότι πρόκειται για μία κατάσταση που δεν αφορά μόνον τους εργαζόμενους, αλλά και τους ίδιους τους εργοδότες. «Όταν ένας εργαζόμενος έχει προβλήματα στο σπίτι του εξαιτίας της δουλειάς του, είναι πιθανό να μην μπορεί να αποδώσει στην εργασία του, με συνέπεια να μειώνεται η παραγωγικότητά του», είπε.
Το συμπέρασμα; Αν θέλετε να προστατέψετε τη σχέση σας, αλλά σας πιέζουν οι εργασιακές συνθήκες, προσπαθείτε πάντα να αφιερώνετε μία ώρα την ημέρα εξ ολοκλήρου στο/η σύντροφό σας, χωρίς να επιτρέπετε σε κουβέντες «της δουλειάς» να παρεισφρέουν στο τετ α τετ σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.