Πολύ απλές συμβουλές για τις φίλες μαμάδες νοικοκυρές!

Τι κάνουμε όταν κολλάει τσίχλα στα ρούχα των παιδιών; Πώς βγάζουμε τους λεκέδες από μελάνι που χρωμάτισαν τα μπλουζάκια τους;
Πώς διατηρούμε κάτασπρα τα λευκά ρουχαλάκια και ποιο είναι το μυστικό για να σβήσουμε το λεκέ από το αυγό;

Καταρχήν ψυχραιμία! Κανένας λεκές, καμία τσίχλα δεν θα μας χαλάσει το κέφι… για όλα υπάρχει λύση! Έχουμε λοιπόν και λέμε:

-Όταν το πιτσιρίκι αποφασίζει να ξεφορτωθεί την τσίχλα, όχι στα σκουπίδια αλλά στα ρούχα του, η λύση είναι δίπλα σας. Βάζετε το ρούχο στην κατάψυξη, το παγώνετε για καμιά ώρα, κι ύστερα τραβάτε την τσίχλα. Θα αποχωριστεί από το ρούχο εύκολα και στιγμιαία!

-Για το πιο συνηθισμένο φαινόμενο: μελάνι στα ρούχα, απλώστε πάνω μια πολύ-πολύ γενναία δόση οδοντόκρεμας! Αφήνετε λίγη ώρα να στεγνώσει και μετά κατευθείαν στο πλυντήριο!

-Όταν τα παιδικά ρούχα, λερωθούν με σκουριά, εσείς φτιάξτε το δικό σας διάλυμα: μια κουταλιά σούπας μαγειρικό αλάτι διαλυμένο σε χυμό ενός λεμονιού. Μουλιάστε και τρίψτε καλά τον λεκέ σκουριάς, ξεβγάλετε και στεγνώστε στον ήλιο. Σκουριά – γιοκ!

-Η πλέον φυσική λύση για να απαλλαγείτε από λεκέ που έχει δημιουργήσει το αβγό είναι να ρίξετε άφθονο κρύο νερό, προτιμότερο στην πίσω πλευρά του λεκέ, και μετά να το τρίψετε στο χέρι με λίγο απορρυπαντικό!

Αν ο λεκές είναι μεγάλος κι επίμονος, μουλιάστε το ρούχο για 30 λεπτά σε μια λεκάνη με 1 μεζούρα απορρυπαντικού. Μετά, τρίψτε και βάλτε το στο πλυντήριο…

-Για λεκέ από αίμα, ξεβγάλετε με κρύο νερό, από την πίσω πλευρά του λεκέ, και μουλιάστε το σε λεκάνη με αλατισμένο κρύο νερό (=2 κουταλιές αλάτι σε 1 λίτρο νερό) για 2-3 ώρες. ΠΡΟΣΟΧΗ: ανά διαστήματα, ανανεώνετε το αλατισμένο νερό για να είναι διαυγές! Μετά, τρίψτε και βάλτε το στο πλυντήριο…

-Αν πάλι το πιτσιρίκι απόλαυσε τη σοκολατένια λιχουδιά κι ύστερα σκουπίστηκε στο ρούχο του – πράγμα καθόλου σπάνιο, προτείνουμε τους εξής τρόπους απομάκρυνσης του σοκολατένιου λεκέ:

Καταρχήν, απομακρύνετε τα υπολείμματα σοκολάτας και μετά βάλτε πάνω στο λεκέ γάλα και τρίψτε με ένα πανάκι. Μετά πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο. ‘Η εναλλακτικά , απομακρύνετε τα υπολείμματα σοκολάτας και διαλύστε ένα κουταλάκι του καφέ ουδέτερου απορρυπαντικού γιά τα πιάτα σε μιά κούπα τσαγιού χλιαρό νερό και βρέξτε με το διάλυμα ένα λευκό καθαρό πανί. Στη συνέχεια ταμπονάρετε (σφουγγίστε) το λεκέ με το πανί. Μην τον τρίβετε. Στη συνέχεια βάλτε το ρούχο να πλυθεί κανονικά στο πλυντήριο!

-Για να έχετε πάντα λευκά που λάμπουν, θυμηθείτε να τα μουλιάζετε κατά διαστήματα, σε ζεστό νερό με 1 φέτα λεμόνι, για 10 λεπτάκια!

Περιμένουμε και τα δικά σας μυστικά!