Σοκολατένια γεύση που αγαπούν μικρού μεγάλοι για το σνακ στο σχολείο και τη δουλειά.
Υλικά
16 μερίδες,
Χρόνος προετοιμασίας 15′
Χρόνος ψησίματος 50′
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρης
2 αυγά
1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 1/2 κουταλάκι ξίδι
1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
3/4 κούπας κακάο
1 1/2 κουταλάκι σόδας
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.
Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
2/3 κούπας ζάχαρη, 1/3 κούπας νερό, 2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες, λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!