ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ: νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΝΕΤ (13/1)

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ προβάλλει η ΝΕΤ με θεματικό τίτλο «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ-Πορτραίτα του Αύριο» που είναι μια παραγωγή της SEE-Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματά και πλεονεκτήματά της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις Επιστήμες, στις Τέχνες, στην Κοινωνία.
Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες, κακοτοπιές και πρόσκαιρες αποτυχίες που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και τις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.
Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και την σταδιακή τους αναγνώρισή από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημ Προβολής: Κυριακή 13/1/2013, στις 18.15

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο «ΛΕΟΝΙΝ»
Η Λεονίν είναι ένα κορίτσι που γράφει τραγούδια και τα τραγουδάει με την ιδιαίτερη φωνή που έχει. Είναι ένα κορίτσι της διασποράς, από Έλληνα πατέρα και Σουηδή μητέρα που πέρασε την εφηβεία της στην Σουηδία φοιτώντας σε ένα πολύ καλό μουσικό σχολείο, συνέχισε με σπουδές στην Αγγλία και τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα όπου συνεχίζει τις φωνητικές σπουδές της. Έχει ηχογραφήσει τα πρώτα της τραγούδια και έχει αρχίσει εμφανίσεις σε μικρές συναυλίες και μουσικά μπαρ. Συνδυάζοντας τις δύο διαφορετικές κουλτούρες της, η Λεονίν είναι ένα αισιόδοξο και δυνατό κορίτσι με χιούμορ που δεν την πτοούν οι δυσκολίες μίας καριέρας στην μουσική. Κάνει μαθήματα αγγλικών σε παιδιά και συνεχίζει να γράφει τα τραγούδια της. Το μότο της είναι: «Δουλεύω εγώ και δουλεύει και το Σύμπαν!»
Το όνειρο της είναι να κάνει το πρώτο βιντεοκλίπ ενός τραγουδιού της όπως το έχει φανταστεί. Και η εκπομπή ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ! της έδωσε την ευκαιρία να το πραγματοποιήσει.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Λένα Βουδούρη
Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης
Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης
Ήχος: Δημήτρης Βασιλειάδης
Παραγωγή: SEE-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών
Αφήγηση: Ηρώ Μουκίου, Ειρήνη Μπαλτά