Πράσινες ταλιατέλες με κοτόπουλο και αρωματική σάλτσα

Τα ζυμαρικά είναι αγαπημένο πιάτων μικρών και μεγάλων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύπεπτη και εύγευστη τροφή που χαρίζει στον οργανισμό μας πολύτιμα συστατικά καθώς είναι πλούσια πηγή υδατανθράκων, σιδήρου, πρωτεϊνών και βιταμινών, ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η συνταγή που σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ’ όλα γευστική.

Υλικά

500 γραμμ. ταλιατέλες
250 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φύλλο δάφνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
πιπέρι
αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πράσινες ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Εν συνεχεία βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το φιλέτο κοτόπουλο για 15 λεπτά σε νερό μαζί με το φύλλο δάφνης. Αφού βράσει το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και κρατάτε το ζωμό σε ένα φλιτζάνι. Παίρνετε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το βούτυρο και σωτάρετε καλά το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι μέχρι να ροδίσει καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε και το κοτόπουλο στο τηγάνι, το σοτάρετε για 2 λεπτά, προσθέτετε και το ζωμό του και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Όταν τα μακαρόνια βράσουν, τα στραγγίζετε. Στο τηγάνι με το κοτόπουλο προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά. Σερβίρετε σε μια πιατέλα τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με το μείγμα από το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Προαιρετικά, μπορείτε να τα γαρνίρετε και με τριμμένη παρμεζάνα.