Αρχική InfoSchool Λύκειο Πρακτική άσκηση σε αποφοίτους προσφέρει το υπ. Παιδείας

Πρακτική άσκηση σε αποφοίτους προσφέρει το υπ. Παιδείας

Ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε αποφοίτους τόσο τεχνικών όσο και άλλων σχολών, σε συνεργασία με επιχειρήσεις ανά την χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους αποφοίτους και σε επιχειρήσεις και, σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η προετοιμασία των νέων για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας(;)

Σε πρώτη φάση, στο πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» τέθηκαν οι Απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης, ειδικά των τελευταίων 2-3 ετών, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζεται επέκταση του προγράμματος και σε αποφοίτους άλλων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Το πρόγραμμα προβλέπει 6ωρη καθημερινή μαθητεία, για έξι μήνες, σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας. Το υπουργείο, λοιπόν, απευθύνει πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος στις επιχειρήσεις, μέσα από την σελίδα www.mathiteia4u.gov.gr. Στους συμμετέχοντες θα δίνεται υποτροφία, το ύψος της οποίας ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και ασφαλιστική κάλυψη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο την υποτροφία όσο και την ασφαλιστική κάλυψη των μαθητευόμενων θα τις καλύψει χρηματικά το υπουργείο Παιδείας, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Έτσι οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν καμιά επιβάρυνση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.