Πραλίνες βερίκοκου

Ένα γρήγορο και εύκολο γλυκάκι για να προσφέρετε στα αγαπημένά σας πρόσωπα.

Υλικά:

180 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλάκι βανίλια
30 γρ βούτυρο
60 γρ κρέμα γάλακτος
50-60 βερίκοκα ξερά
30 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα 150γρ από τη λευκή σοκολάτα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη βανίλια και το βούτυρο, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσουν. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Ανοίγουμε τα βερίκοκα και με ένα κορνέ ή ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε βερίκοκο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε χωριστά, την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα και την μαύρη κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι ή ένα κορνέ λεπτό κάνουμε λεπτές λωρίδες στα βερίκοκα. Το περιοδικό λέει ότι βάζουμε τη σοκολάτα σε μια σακούλα κατάψυξης κόβουμε μια πολύ μικρή γωνίτσα και τη χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις γραμμούλες.
Διατηρούμε τα βερίκοκα στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.