Αρχική Νέα Πρεμιέρα για «Το Νησί», την πρώτη ελληνική σειρά με υποτιτλισμό

Πρεμιέρα για «Το Νησί», την πρώτη ελληνική σειρά με υποτιτλισμό

Το Mega δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σε Κωφά-Βαρήκοα άτομα να παρακολουθήσουν ελληνική σειρά υποτιτλισμένη, μέσω της υπηρεσίας Teletext. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται πράξη στη μεγάλη παραγωγή του Mega «Το Νησί», τη σειρά που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ελληνική τηλεόραση, με εξαίρετους ηθοποιούς (Στέλιος Μάινας, Κατερίνα Λέχου, Γιούλικα Σκαφιδά, Αιµίλιος Χειλάκης, Φιλαρέτη Κοµνηνού, Ορφέας Αυγουστίδης...) και ένα θέµα που µέχρι πρόσφατα ήταν ταµπού, τους λεπρούς (χανσενικούς) και τον αποκλεισµό τους στο νησάκι της Σπιναλόγκας.

Ο υποτιτλισμός είναι η κυρίαρχη μέθοδος που χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες για την απόδοση των προφορικών διαλόγων των ξένων προγραμμάτων.
Ο υποτιτλισμός, μέσω Teletext, αποτελεί μια αξιόπιστη υπηρεσία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στις ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετώντας Κωφά-Βαρήκοα άτομα, αλλά και όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα προβολής.

Σχετικά με το πώς λειτουργεί η υπηρεσία Teletext
Ο τηλεθεατής έχει τη δυνατότητα επιλογής της εμφάνισης των υπότιτλων πατώντας το πλήκτρο Teletext του τηλεχειριστηρίου και πληκτρολογώντας τον αριθμό της σελίδας 888. Πατώντας το κόκκινο πλήκτρο FastText, ενώ βρίσκεται στη σελίδα 100 του Teletext, οδηγείται αυτόματα στη σελίδα των υπότιτλων. Πριν από τη μετάδοση του επεισοδίου και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, η σελίδα θα παραμένει διάφανη.
«Το Νησί» θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική σειρά του Mega που θα προσφέρει τη δυνατότητα υποτιτλισμού, ενώ ο σταθμός θέτει ως στόχο τον υποτιτλισμό όλων των παραγωγών του σε βάθος χρόνου.

Info

«Το νησί» κάθε Δευτέρα στις 21.50, στο Μega

Πηγή: Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.