Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Πριν την οδοντόκρεμα

Πριν την οδοντόκρεμα

Είμαστε τυχεροί που γνωρίζουμε τόσα πολλά για την φροντίδα των δοντιών. Πολλά χρόνια πριν, καθώς οι άνθρωποι γερνούσαν, τα δόντια τους σάπιζαν και ήταν πολύ επίπονο. Προκειμένου να απαλλαγούν από ένα πονόδοντο έπρεπε να βγάλουν το χαλασμένο δόντι. Τελικά οι άνθρωποι έμαθαν πως το να καθαρίζουν τα δόντια τους είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν είχαν εξαρχής οδοντόκρεμα.

Καθώς θα πλένεις λοιπόν τα δόντια σου με την οδοντόπαστα μέντας σκέψουν τι συνήθιζαν να κάνουν στο παρελθόν οι άνθρωποι για να καθαρίσουν τα δόντια τους. Χρησιμοποιούσαν κιμωλία, κάρβουνο, στάχτη, χυμό λεμονιού και καπνό ανακατεμένο με μέλι.

Δεν ήταν παρά μόλις 100 χρόνια πριν όταν κάποιος ανακάλυψε την οδοντόκρεμα. Σύντομα δημιουργήθηκε και το πρώτο σωληνάριο οδοντόκρεμας που μπορούσε κάποιος να πιέσει και να βάλει οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα.

Το βούρτσισμα των δοντιών έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο αμερικανικός στρατός έδωσε τότε σε όλους τους στρατιώτες οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, και έμαθαν να βουρτσίζουν τα δόντια τους δύο φορές την ημέρα. Τότε βέβαια τα σωληνάρια οδοντόκρεμας ήταν πολύ διαφορετικά καθώς δεν ήταν από μαλακό πλαστικό ήταν αλλά από μέταλλο.

Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές σε γεύσεις και σε χρώματα και κάποιες ειδικά κατασκευασμένες για παιδιά. Άνθρωποι με όμορφα δόντια διαφημίζουν οδοντόκρεμες στη τηλεόραση και στα περιοδικά.

Όταν επιλέγετε οδοντόκρεμα πρέπει να προσέχετε ώστε να περιέχει φθόριο η οποία προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα. Θυμηθείτε ότι όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας δεν χρειάζεται πολλή οδοντόκρεμα και φυσικά ότι δεν είναι καλό να την καταπίνετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.