Προγραμματίζουμε ταξίδι στο Πάρκο Αστερίξ, στο Παρίσι

Διαβάζατε τον Αστερίξ όταν ήσασταν μικροί; Ταξιδέψτε στο Παρίσι και ζήστε την περιπέτεια στο πάρκο του ανυπόταχτου Γαλάτη.

Ποιος είπε ότι τα θεματικά πάρκα αναψυχής και περιπέτειας είναι μόνο για μικρά παιδιά; Η αλήθεια είναι ότι είναι για μικρά παιδιά τόσο όσο και για… αρκετά μεγαλύτερα παιδιά. Στο Parc Astérix, πάντως, οι 30something επισκέπτες που μεγάλωσαν με τα κόμικς των Ουντερζό και Γκοσινί συνωστίζονται κάθε Σάββατο στο γκισέ, συχνά ξεπερνώντας σε προσέλευση τα πιτσιρίκια.

Δεν χρειάζεται να είστε σε οξεία κρίση παλιμπαιδισμού για να μπείτε, έστω και για λίγο, στο κλίμα του μικρού γαλατικού χωριού, στημένο στο δάσος του Plailly 30 χλμ. βόρεια από το Παρίσι. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ σάς υποδέχονται στην είσοδο του πάρκου μαζί με μια multi culti ομάδα από ακροβάτες, κασκαντέρ, καλλιτέχνες, ανιματέρ για να σας κεράσουν λίγο από το μυστικό, μαγικό τους φίλτρο. Πιο καυτή ατραξιόν της χρονιάς, οι προκλήσεις που σας βάζει ο Ιούλιος Καίσαρας. Είστε δηλαδή λεγεωνάριοι του ρωμαϊκού στρατού, μεταμφιέζεστε σε Γαλάτες και προσπαθήστε να διεισδύσετε incognito στο χωριό του Αστερίξ. Ή, πάλι, αγωνίζεστε να αντισταθείτε στη γοητεία της Φαλμπαλά, να αντέξετε τις παράφωνες κορώνες του Κακοφωνίξ ή να τα βγάλετε πέρα με τις δοκιμασίες κατά το περιπετειώδες ταξίδι μιας ρωμαϊκής γαλέρας.

Roller-coaster, εναέρια τρένα και ιπτάμενα βαγόνια ανεβάζουν κατακόρυφα την αδρεναλίνη και σας ταξιδεύουν πίσω ολοταχώς στην αρχαία Ελλάδα, στην ενότητα του πάρκου La Grèce. Δώστε τη μάχη σας με το Δία πάνω από τα σύννεφα και σκαρφαλώστε στον Όλυμπο με ένα τρένο-roller coaster που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ανεβαίνει, κατεβαίνει, κάνει σπιράλ στον ουρανό σαν να βουτά στο κενό, o h la la!

Πάρκο Αστερίξ
Info www.parcasterix.fr/
Πώς θα πάτε: Αεροπορικώς για Παρίσι (www.airfrance.com/), www.olympicairlines.com/, www.easyjet.com). Το Parc Astérix βρίσκεται 30 χλμ. Β του Παρισιού (εθνική Α1 κατεύθυνση Lille) και υπάρχει λεωφορείο που φεύγει από κεντρικά σημεία, όπως Λούβρο.
Πού θα μείνετε: Στο ξενοδοχείο «L’Hôtel des Trois Hiboux» εντός του πάρκου ή στο Παρίσι: ενδεικτικά, Hôtel Αmour (http://hotelamour.com/), Hôtel Daniel (www.hoteldanielparis.com/), Hôtel de Sers (www.hoteldesers.com/