Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Προειδοποιητική σήμανση πάνω στα βιντεοπαιχνίδια

Προειδοποιητική σήμανση πάνω στα βιντεοπαιχνίδια

Οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο εθισμός των παιδιών και των εφήβων στα βιντεοπαιχνίδια έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς, με ανυπολόγιστες μερικές φορές συνέπειες.
Νέο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, το οποίο ονομάζεται «Violence in Video Games Labeling Act H.R. 4204» προτείνει την τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων στα βιντεοπαιχνίδια.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε όλα τα παιχνίδια κατηγορίας E (Everyone) και άνω θα είναι υποχρεωμένα να φέρουν στη συσκευασία τους το εξής προειδοποιητικό μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βίαια παιχνίδια συνδέονται με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο Joe Caba της δημοκρατικής παράταξης, ο οποίος πρότεινε μαζί με τον Frank Wolf το νομοσχέδιο, δήλωσε: «Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει την ευθύνη να ενημερώνει τους γονείς, τις οικογένειες και τους καταναλωτές για ενδεχόμενο βλαβερό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα προϊόντα τους».

Σημειώνεται ότι δύο χρόνια πριν οι ίδιοι πολιτικοί εισηγήθηκαν το «The Video Game Health Labeling Act of 2009», το οποίο αφορούσε τα παιχνίδια κατηγορίας T (Teen) και άνω.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.