Προειδοποιητική σήμανση πάνω στα βιντεοπαιχνίδια

Οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο εθισμός των παιδιών και των εφήβων στα βιντεοπαιχνίδια έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς, με ανυπολόγιστες μερικές φορές συνέπειες.
Νέο νομοσχέδιο στις ΗΠΑ, το οποίο ονομάζεται «Violence in Video Games Labeling Act H.R. 4204» προτείνει την τοποθέτηση προειδοποιητικών μηνυμάτων στα βιντεοπαιχνίδια.

Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο ψηφιστεί, τότε όλα τα παιχνίδια κατηγορίας E (Everyone) και άνω θα είναι υποχρεωμένα να φέρουν στη συσκευασία τους το εξής προειδοποιητικό μήνυμα: ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα βίαια παιχνίδια συνδέονται με την εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο Joe Caba της δημοκρατικής παράταξης, ο οποίος πρότεινε μαζί με τον Frank Wolf το νομοσχέδιο, δήλωσε: «Η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών έχει την ευθύνη να ενημερώνει τους γονείς, τις οικογένειες και τους καταναλωτές για ενδεχόμενο βλαβερό περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στα προϊόντα τους».

Σημειώνεται ότι δύο χρόνια πριν οι ίδιοι πολιτικοί εισηγήθηκαν το «The Video Game Health Labeling Act of 2009», το οποίο αφορούσε τα παιχνίδια κατηγορίας T (Teen) και άνω.