Αρχική Νέα Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών στο "Παπαγεωργίου"

Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών στο "Παπαγεωργίου"

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο των τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα. Την έρευνα θα φέρει εις πέρας πταισματοδίκης ο οποίος θα διερευνήσει αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα τέσσερα νεογνά που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα και αρχικά ο θάνατος αποδόθηκε σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και δεν είχαν προσβληθεί από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά δεν ήταν αυτό η αιτία θανάτου. Η νεογνολογική κλινική του Παπαγεωργίου απολυμάνθηκε και εξακολουθεί να λειτουργεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.