Αρχική InfoTeens Υγεία Προστατεύσου από τον καρκίνο της μήτρας κάνοντας το εμβόλιο

Προστατεύσου από τον καρκίνο της μήτρας κάνοντας το εμβόλιο

Ο Καρκίνος του Τραχήλου της Μήτρας προλαμβάνεται με Εμβολιασμό και τεστ Παπ. Η 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας(23 – 29 Ιανουαρίου 2012) έρχεται να σου θυμήσει την υποχρέωση που έχεις απέναντι στον εαυτό σου.

Η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, που οργανώνει το ΑγκαλιάΖΩ, για το 2012 θα λάβει χώρα σε όλη την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας από 23- 29 Ιανουαρίου 2012 με την παρουσία ιατρών και εκπροσώπου του ΑγκαλιάΖΩ σε τηλεοπτικές εκπομπές, προβολή ενημερωτικού σποτ σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, κινηματογραφικές αίθουσες, οθόνες φαρμακείων και ιδιωτικών και δημόσιων θεραπευτηρίων καθώς και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα– ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ. Τέλος θα πραγματοποιηθεί διανομή ενημερωτικού εντύπου σε Πανεπιστήμια (Δημόσια και Ιδιωτικά), σε συνεργαζόμενες με το ΑγκαλιάΖΩ Εθελοντικές Οργανώσεις ανά την Ελλάδα κ.ά.

Με αφορμή την 6η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου- ΑγκαλιάΖΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 7 πόλεις στο σύνολο της χώρας, Αθήνα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο και Πειραιά. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.789 γυναίκες όλων των ηλικιών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι Ελληνίδες είναι επαρκώς ενημερωμένες, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων 90,18% γνωρίζει ότι ο εμβολιασμός είναι το σημαντικότερο μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και από αυτές το 74,36% γνωρίζει ότι το εμβόλιο είναι στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία για τις ηλικίες 12-26 ετών. Οι πιο καλά ενημερωμένες ηλικίες τόσο για την πρόληψη όσο και με τον εμβολιασμό είναι άνω των 21 ετών.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι απο το σύνολο των ερωτηθέντων, το 13,91% έχει ήδη εμβολιαστεί, το 11,55% είναι διατεθειμένο να προχωρήσει στον εμβολιασμό και το 62,71% δεν έχει εμβολιαστεί.

Με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη καθώς διευκολύνεται η πρόσβαση στα εμβόλια για όλους τους ασφαλισμένους. Ειδικά για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ δε χρειάζεται πλέον να κλείνουν ραντεβού στα ιατρεία του ΙΚΑ για τη χορήγησή τους. Τα εμβόλια χορηγούνται με ιατρική συνταγή χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Ο κος Άρις Αντσακλής, Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Πρόεδρος της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας δηλώνει «Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία πραγματική πρόκληση για τη Δημόσια Υγεία και την ιατρική κοινότητα καθώς την τελευταία 5ετία, η εισαγωγή του εμβολιασμού έναντι του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων(HPV) - που αποτελεί την αιτία του καρκίνου αυτού - έχει ήδη καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα νοσήματα που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό. «Η Α’ Πανεπιστημιακή Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» επιχειρεί τα τελευταία χρόνια μία προσπάθεια καταγραφής, ανάλυσης και παρακολούθησης της έγκαιρης διάγνωσης με το τεστ Παπανικολάου και της πρόληψης με τον εμβολισμό στο νεαρό πληθυσμό με στόχο την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και βελτιωτικών προτάσεων. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητο να γίνεται σε όλες τις γυναίκες από την ηλικία των 12 έως 26 ετών, ανεξάρτητα από την έναρξη ή όχι των σεξουαλικών επαφών και είναι δωρεάν για τις ηλικίες αυτές. Ο εμβολιασμός έναντι του HPV σε ηλικία 12 έως 15 ετών συνιστάται ως εμβολιασμός ρουτίνας. Η δε εξέταση κατά Παπανικολάου πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά και στις γυναίκες που έχουν εμβολιασθεί, προκειμένου να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά HPV σχετιζόμενων καρκίνων».

Ο κος Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Καθηγητής Παιδιατρικής, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Παιδιατρικής Εταιρείας, τονίζει ότι «Ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο για την ουσιαστική, μακροχρόνια πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας καθώς η προστασία που προσφέρει, ξεπερνάει το 90%. Ο εμβολιασμός αφορά όλες τις γυναίκες. Ως μητέρες οι οποίες οφείλουν να εμβολιάσουν τις κόρες τους, προστατεύοντάς τες από τον καρκίνο. Ως νέες γυναίκες, οι οποίες οφείλουν να προστατεύουν οι ίδιες την υγεία τους. Σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες όπως η σημερινή, η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού αποτελεί σημαντική επένδυση. Την επένδυση στην προστασία της υγείας των κοριτσιών και γυναικών. Παγκοσμίως έχουν χορηγηθεί σχεδόν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων προστατεύοντας κορίτσια και νέες γυναίκες έναντι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι και στη χώρα μας παρατηρείται αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης το τελευταίο διάστημα. Γι’ αυτό πρέπει να κρατήσουμε το θετικό μήνυμα: ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να αποτελέσει παρελθόν με τον εμβολιασμό και τον τακτικό έλεγχο με τεστ Παπανικολάου».

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
ΑγκαλιάΖΩ- Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου:
Τηλ. 210 4186341 E-mail: oekk@otenet.gr http: www.agaliazo.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.