Αρχική Νέα Πτυχίο μόνο για έναν στους δέκα φοιτητές κάθε χρόνο

Πτυχίο μόνο για έναν στους δέκα φοιτητές κάθε χρόνο

Έπειτα από αίτημα του υπουργείου Παιδείας, τα ελληνικά πανεπιστήμια εξέδωσαν τα μάλλον απογοητευτικά στοιχεία που θα διαβάσετε παρακάτω και τα οποία αποτυπώνουν τη χαμηλή ποιότητα σπουδών της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά, μόλις ο ένας στους δέκα φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια παίρνει πτυχίο κάθε χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία αυτά προέρχονται από 19 σε σύνολο 24 πανεπιστημίων. Το 2009 πτυχίο πήραν 21.105 φοιτητές. Από αυτούς, οι 14.509 ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους έπειτα από πέντε ή έξι χρόνια από την εισαγωγή τους στο ίδρυμα. Αλλοι 7.226 χρειάστηκαν από εφτά και πάνω χρόνια για να πάρουν πτυχίο, ενώ 6.596 παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα επιμελείς και αποφοίτησαν στην τετραετία, δηλαδή έκαναν τον ελάχιστο χρόνο σπουδών. Την ίδια χρονιά, εγγεγραμμένοι στα πανεπιστήμια ήταν 319.453 φοιτητές.
Το 2009 ενεργοί φοιτητές (δηλαδή, δεν είχαν ξεπεράσει τον έκτο χρόνο σπουδών, πάνω από τον οποίο ένας φοιτητής θεωρείται «αιώνιος») ήταν 195.689, ενώ 90.104 φοιτητές θεωρούνται μη ενεργοί, και μαζί με τους 30.207 ημιενεργούς φοιτητές (έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε εξετάσεις στην τελευταία τριετία) αποτελούν τους συνολικά 120.311 «αιώνιους φοιτητές» - το 37,6% επί του συνόλου των 319.453 εγγεγραμμένων φοιτητών. Δηλαδή ο ένας στους τρεις των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι «αιώνιος».
Πάντως, τις καλύτερες επιδόσεις ως προς την αποφοίτηση μέσα στην εξαετία παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ποσοστό αποφοίτησης 12,6%. Ακολουθεί το Οικονομικό Παν. Αθηνών με 12,2%, το Παν. Αθηνών με 11,07% και το ΕΜΠ με 10%. Μεταξύ των περιφερειακών ιδρυμάτων, το υψηλότερο ποσοστό έχει το «καινούργιο» Παν. Δυτικής Μακεδονίας με 12,3%. Στον αντίποδα, το χαμηλότερο ποσοστό αποφοίτησης εντός της εξαετίας έχει το Γεωπονικό Παν. Αθηνών, λόγω του μικρού ενδιαφέροντος των φοιτητών για ένα πτυχίο χαμηλών επαγγελματικών προοπτικών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.