Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς θα καταλάβω ότι το μωρό μου αφυδατώνεται;

Πώς θα καταλάβω ότι το μωρό μου αφυδατώνεται;

Αφυδάτωση ονομάζεται το φαινόμενο της μείωσης του νερού και των ηλεκτρολυτών (κάλιο και νάτριο), από τον οργανισμό. Επειδή τα μωρά έχουν σχετικά μικρά αποθέματα σε υγρά και υψηλά μεταβολικά ποσοστά, μπορούν να χάσουν εύκολα το νερό και ηλεκτρολύτες. Πότε πρέπει να ανησυχήσω ότι το μωρό μου αφυδατώνεται; Σύμφωνα με τo Eθνικό Kέντρο Πληροφόρησης για Ασθένειες Πεπτικού Συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών (National Digestive Diseases Information Clearinghouse, US) οι παρακάτω ενδείξεις θα πρέπει να σας κινητοποιήσουν ότι ενδεχομένως το μωρό σας αντιμετωπίζει κάποια αφυδάτωση:

* Έχει ξηρο στόμα και γλώσσα

* Κλαίει χωρίς δάκρυα

* Έχει στεγνή πάνα επί τουλάχιστον τρεις ώρες

* Τα μάτια ή τα μάγουλά του μοιάζουν "βαθουλωμένα"

* Έχει ανεξήγητο πυρετό

* έχει ασυνήθιστη γκρίνια ή υπνηλία

Είναι φανερό ότι εάν το παιδί επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, θα πρέπει να εκτιμηθεί άμεσα από γιατρό και πιθανά για λίγες ώρες ή και μέρες να εισαχθεί στο νοσοκομείο για να ενυδατωθεί παρεντερικά (με ορό από φλέβα), να παρακολουθηθεί κλινικά και εργαστηριακά, και ίσως να αντιμετωπιστεί και φαρμακευτικά, ανάλογα με το αίτιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.