Αρχική Περιβάλλον Πώς μπορείτε να περιορίσετε τις ανάγκες σας για θέρμανση

Πώς μπορείτε να περιορίσετε τις ανάγκες σας για θέρμανση

Με πέντε απλές και – στην πλειονότητά τους – ανέξοδες κινήσεις. Πέντε κινήσεις, που θα σας βοηθήσουν να ελαττώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα στον πλανήτη, αλλά και να εξοικονομήσετε πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα.

Ρυθμίστε το θερμοστάτη του κεντρικού συστήματος θέρμανσης στους 24˚C, αντί για τους 30˚C. Σημειώστε ότι για κάθε βαθμό που χαμηλώνετε, για περίπου 8 ώρες λειτουργίας, μειώνετε την κατανάλωση κατά 1 έως 2%.
Κλείστε τα παντζούρια όταν βραδιάσει. Αν τα κουφώματά σας δεν έχουν υψηλό δείκτη θερμομόνωσης, τότε τραβήξτε και τις κουρτίνες: Ο αέρας που εγκλωβίζεται ανάμεσα στο παράθυρο και την κουρτίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μονωτικό.
Κλείστε με αεροστόπ τη χαραμάδα που υπάρχει στο κάτω μέρος της εξώπορτας, και θα εξοικονομήσετε από 7 έως 18% θερμικής ενέργειας.
Ξεσκεπάστε τα καλοριφέρ. Μην τα καλύπτετε με υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα ή τοποθετώντας έπιπλα μπροστά τους.
Τυλίξτε το θερμοσίφωνα και τις σωληνώσεις με ειδικά μονωτικά καλύμματα.

Πως θα «δείτε» τις θερμικές απώλειες: Αναζητήστε εταιρείες που ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω θερμογραφημάτων. Με απλά λόγια, εταιρείες που λαμβάνουν ειδικές εικόνες του κτιρίου, σαν φωτογραφίες, στις οποίες το χρώμα κάθε επιφάνειας (τοίχου, πόρτας κ.λπ.) εξαρτάται από τη θερμοκρασία της. Έτσι, αν δείτε κάποιο σημείο να είναι πιο θερμό, είναι πιθανόν εκεί να υπάρχει απώλεια θερμότητας. Οι εταιρείες αυτές, συνήθως, προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα. Δηλαδή, αφού καταγράψουν τα σημεία όπου σημειώνονται απώλειες, προτείνουν επεμβάσεις που θα βελτίωναν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.