Αρχική InfoMommy Νέα Πόσο θα καεί φέτος η γούνα σου; Η Greenpeace μας βοηθά να ζεσταθούμε “έξυπνα” και οικονομικά

Πόσο θα καεί φέτος η γούνα σου; Η Greenpeace μας βοηθά να ζεσταθούμε “έξυπνα” και οικονομικά

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ενεργειακής φτώχειας, δυσκολεύεται δηλαδή να πληρώσει το κόστος για μια επαρκή θέρμανση ή ψύξη του σπιτιού του ή/και τους λογαριασμούς του ρεύματος. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να φερθούμε έξυπνα ανάλογα και με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Να περιορίσουμε τις δαπάνες για θέρμανση και να θωρακίσουμε σωστά το σπίτι μας, ή, αν μπορούμε, να στραφούμε σε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης και να απαλλαγούμε για πάντα από το πανάκριβο πετρέλαιο.

Πόσο λοιπόν θα πληρώσουμε φέτος σε πετρέλαιο και πόσο θα πληρώναμε αντίστοιχα αν είχαμε ένα εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης;

Κάντε κλικ στο http://www.greenpeace.org, συμπληρώστε το πεδίο με τα λίτρα πετρελαίου που χρησιμοποιήσατε πέρυσι και δείτε το προβλεπόμενο κόστος σε ευρώ για φέτος ανά διαφορετικό σύστημα θέρμανσης, αλλά και τις αντίστοιχες εκπομπές CO2 που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα.

Σημείωση: Για το κόστος λειτουργίας του κλιματιστικού υπολογίστε +/- 20%.

Βασικές παραδοχές:

  • σύγκριση βάσει παραγόμενης θερμική kWh
  • τιμή πετρελαίου 1,45 €/λίτρο
  • φυσικό αέριο περίπου 30-35% φθηνότερο
  • για το κλιματιστικό έχει υπολογιστεί αυξημένη τιμή ηλεκτρικής κιλοβατώρας (αλλαγή κλίμακας στα τιμολόγια της ΔΕΗ λόγω κατανάλωσης) και αυξημένη χρήση σε σχέση με τα κεντρικά συστήματα θέρμανσης προκειμένου να επιτευχθούν παρόμοια επίπεδα θερμικής άνεσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.