Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε και πώς εξασφαλίζουμε τη σωστή μέτρηση;

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγιζόμαστε και πώς εξασφαλίζουμε τη σωστή μέτρηση;

Ο "εφιάλτης της ζυγαριάς" είναι ένας υπαρκτός φόβος καθώς πολλές γυναίκες στην σκέψη και μόνο να ανέβουν στην ζυγαριά πανικοβάλλονται γνωρίζοντας τις περισσότερες φορές ότι η ζυγαριά δεν είναι με το μέρος τους και ότι ο "πέλεκυς" των θερμίδων καραδοκεί. Παρολαυτά, το ζύγισμα έχει τα δικά του ιδιαίτερα
«μυστικά», που ο καθένας από εμάς οφείλει να γνωρίζει.

Κάθε πότε;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην είμαστε διαρκώς πάνω από μια ζυγαριά και να τρέχουμε να ζυγιστούμε αμέσως μετά από κάποιο γεύμα ή μια γλυκιά παρασπονδία καθώς κάτι τέτοιο ξεφεύγει από τα συνηθισμένες υποχρεώσεις μας και τείνει να καταντά εμμονικό. Εάν είμαστε σε μια κατάσταση συντήρησης των κιλών που ήδη έχουμε χάσει τότε καλό θα είναι να ζυγιζόμαστε δύο φορές το μήνα ούτως ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα της υπάρχουσας κατάστασής μας. Σε περίπτωση που ακολουθούμε ήδη κάποιο διατροφικό πρόγραμμα τότε καλό θα ήταν να ζυγιζόμαστε μία φορά την εβδομάδα για να έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε τις διακυμάνσεις του βάρους μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι αυξομειώσεις στο βάρος της τάξης των 300-500 γραμμαρίων δεν θα πρέπει να μας πανικοβάλλουν και να μας βγάζουν εκτός διατροφικού προγράμματος καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικές λόγω των γυναικείων ορμονών και σχετίζονται άμεσα με την κατακράτηση υγρών και τον κύκλο. Μάλιστα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγουμε να ζυγιστούμε την τελευταία εβδομάδα του κύκλου καθώς οι μετρήσεις δεν είναι ενδεικτικές και οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα για το βάρος μας.

Ποια ώρα είναι κατάλληλη για να ζυγιστώ;

Μπορεί να σας ακούγετε περίεργο αλλά το ζύγισμα έχει την δική του ώρα. Γνωρίζετε ότι θα πρέπει να ζυγίζεστε πάντα την ίδια ώρα και ότι η ιδανική στιγμή για να ζυγιστείτε είναι το πρωί πριν πάρετε το πρωινό σας γεύμα; Εκτός από την κατάλληλη ώρα, το σωστό και ακριβές ζύγισμα έχει και κάποιους απαράβατους κανόνες που καλό θα είναι να τηρούνται:

  • Η ζυγαριά θα πρέπει να βρίσκεται πάντα σε σκληρό δάπεδο
  • Πρέπει να ζυγιζόμαστε γυμνοί ή με τα εσώρουχα
  • Στεκόμαστε στο κέντρο της ζυγαριάς, ακίνητοι για να είναι ακριβής η μέτρηση
  • Ο δείκτης της ζυγαριάς πρέπει να βρίσκεται στο μηδέν

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.