Αρχική Infokids Υγεία Πώς θα καλλιεργήσετε στα παιδιά το αίσθημα της εσωτερικής ικανοποίησης

Πώς θα καλλιεργήσετε στα παιδιά το αίσθημα της εσωτερικής ικανοποίησης

Κάθε παιδί έχει ανάγκη από τις κατάλληλες προκλήσεις. Προσπαθήστε λοιπόν να του τις προσφέρετε. Ο καθένας από εμάς, μικρός ή μεγάλος έχει ισχυρότερα κίνητρα όταν αγωνίζεται για στόχους που έχουν νόημα. Η εσωτερική ικανοποίηση θα πρέπει να είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τις επιλογές των παιδιών.

Μην ξεχνάτε να ενθαρρύνετε συνεχώς το παιδί να βάζει στόχους. Και για να μάθει να βάζει μεγάλους στόχους στη ζωή του, πρέπει να ξεκινήσει από μικρό, θέτοντας μικρούς και εφικτούς για την ηλικία του στόχους. Πείτε για παράδειγμα: "Ειρηνούλα, πόσα φασόλια νομίζεις ότι μπορείς να ρίξεις μέσα στο κουτί, αν σημαδεύεις πίσω από αυτή τη γραμμή;".

Να τονίσουμε εδώ ότι πρέπει να βοηθήσετε το παιδί να θέτει στόχους που να είναι εφικτοί αλλά συγχρόνως να απαιτούν κάποια προσπάθεια. Είναι στο χέρι σας να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στις ικανότητες των παιδιών και τις αδυναμίες τους. Αν, για παράδειγμα, είναι πολύ ικανό να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας κυρίως ευθείες γραμμές, παρακινήστε το να δοκιμάσει κάποια σχέδια με περισσότερους κύκλους.

Να ζητάτε από το παιδί κάθε πρωί να βάζει στόχους σχετικά με αυτό που θέλει να ολοκληρώσει μέσα στη μέρα. Μπορείτε να του ζητήσετε να σας ζωγραφίσει αυτά που σκοπεύει να κάνει ή να σας υπαγορεύσει μια δυο προτάσεις για να περιγράψει το πλάνο της μέρας. Στο τέλος της ημέρας, ξαναδείτε μαζί το πρωινό πλάνο και συζητήστε μαζί του για την επίτευξη ενός μέρους ή ολόκληρου του πλάνου.

Αλλά, γιατί είναι σημαντική η ικανότητα να βάζει ένα παιδί στόχους; Επειδή, σύμφωνα με τη δρ Pam Schiller, σύμβουλος προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με αυτόν τον τρόπο εξασκείται στο να κάνει τις επιλογές του συνειδητά και με θέληση στο μέλλον. Τα άτομα που είναι σίγουρα για τις επιλογές τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμπνεύσουν και την εμπιστοσύνη των άλλων. Αυτά τα άτομα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πορευτούν με επιτυχία στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.