Αρχική Infokids Υγεία Πώς θα πιει το φάρμακο;

Πώς θα πιει το φάρμακο;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι -παιδιά αλλά και ενήλικες- που νιώθουν φοβερή ναυτία μπροστά στη θέα ενός φάρμακου που πρέπει να καταπιούν. Σήμερα, όμως η επιστήμη της φαρμακευτικής μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, χρησιμοποιώντας κάποια τρικ.

Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είτε είστε γονιός είτε το πρόβλημα αφορά εσάς είναι να ρωτήσετε το φαρμακοποιό σας αν το συγκεκριμένο φάρμακο που πρέπει να λάβετε μπορεί να μετατραπεί σε υγρό ή στην περίπτωση των παυσίπονων- σε τζελ που θα απλώσετε στο δέρμα σας.

Επίσης, ένα φάρμακο μπορεί να αποκτήσει πιο ευχάριστη -φραουλένια ή σοκολατένια- γεύση χάρη στη συνδρομή του φαρμακοποιού.
Ίσως ο φαρμακοποιός σας έχει τη δυνατότητα να σας προμηθεύσει με ένα λιπαντικό που θα απλώσετε στην επιφάνεια της γλώσσας σας προκειμένου να καταπιείτε εύκολα ένα χάπι.
Όπως κι αν έχει, δοκιμάστε να ζητήσετε τη συμβουλή του φαρμακοποιού σας και ίσως τα δύσκολα γίνουν πιο εύκολα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.