Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Πώς θα συντηρήσουμε σωστά τα τρόφιμα;

Πώς θα συντηρήσουμε σωστά τα τρόφιμα;

Το φαγητό μας πρέπει να είναι όσο το δυνατό φρεσκότερο ούτως ώστε να εξασφαλίζεται στο ακέραιο η διατροφική του αξία. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπε να είμαστε σωστά ενημερωμένοι αναφορικά με σωστή αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων καθότι κάθε φρούτο και λαχανικό έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.  Αληθεία εσείς πόσα καλά γνωρίζετε τι πρέπει να κανετε για να διατηρήσετε εγγυημένα φρέσκα τα δικα σας τρόφιμα;

Διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες συμβουλές και την επόμενη φορά που θα πάτε στη λαϊκή αγορά ή στο σούπερ μάρκετ εφαρμόστε τες και σίγουρα θα δείτε εντυπωσιακά αποτελέσματα ως προς την διατήρηση αλλά και την γεύση των αγαθών.

Μήλα: Φυλάξτε τα σε κρύο μέρος, μακριά από το φως του ήλιου.

Μπανάνες: Φυλάξτε τις σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου, μακριά από άλλα φρούτα.

Σαρκώδεις Καρποί: Φυλάξτε τους στο ψυγείο, μέσα σε σκεύη, στα οποία έχετε στρώσει χαρτοπετσέτες.  Θα ήταν καλύτερα όμως να τους καταναλώσετε την ίδια ημέρα.

Σέλινο: Το μυρωδικό αυτό φυλάσσεται για 1-2 εβδομάδες στο συρτάρι των λαχανικών του ψυγείου.

Μάραθο: Το μάραθο δεν έχει την ίδια αντοχή στο χρόνο που παρουσιάζει η πλειονότητα των μυρωδικών χορταρικών καθώς αντέχει μόλις 2-3 ημέρες στο συρτάρι των λαχανικών εντός ψυγείου.

Σταφύλια: Τα σταφύλια διατηρούνται άπλυτα στο ψυγείο για περισσότερες από 5 ημέρες.

Κολοκύθα: Εάν η κολοκύθα είναι ολόκληρη τότε μπορείτε να την φυλάξετε για πολλές εβδομάδες σε δροσερό, ξηρό μέρος. Σε περίπτωση που είναι ήδη κομμένη, τότε θα πρέπει να την τυλίξετε με μια διάφανη μεμβράνη και να τη φυλάξετε στο ψυγείο.

Ντομάτες: Oι ντομάτες τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν μέχρι σήμερα τις διατηρείτε στην ψύξη καλό θα ήταν να αλλάξετε συνήθειες καθως καταστρέφεται γρηγορότερα η γεύση αλλά και η υφή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.