Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Πώς κόβουμε τα νύχια του μωρού;

Πώς κόβουμε τα νύχια του μωρού;

Οι νέες μαμάδες αγχώνονται ιδιαιτέρως όταν έρχεται η στιγμή να κόψουν τα νύχια του μωρού καθώς απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί αλλά και να εξασαφλίζεται η απαραίτητη βρεφική υγιεινή. Είναι γεγονός εξάλλου ότι τα νυχάκια των μωρών μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και τα μωρά δεν συνεργάζονται όταν έρχεται η στιγμή να κόψετε τα νύχια τους. Πώς λοιπόν θα καταφέρετε να τα φέρετε εις πέρας χωρίς να αναστατώσετε το μωράκι σας;

Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές που θα πρέπει να έχετε κατά νου όταν έρθει η "μεγάλη" στιγμή. Το μωρό χρειάζεται κόψιμο των νυχιών του, στα χεράκια και τα ποδαράκια του όταν συμπληρώσει τρεις μήνες ζωής, καθώς το προηγούμενο διάστημα τα νυχάκια του είναι τόσο μαλακά που αφαιρούνται εύκολα ακόμη και με το χέρι. Από τον 3ο μήνα όμως και μετά, τα νύχια του μωρού αρχίζουν να σκληραίνουν και πρέπει να τα κόβουμε αποκλειστικά με το ειδικό ψαλιδάκι για μωρά.


Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κόψετε τα νύχια είναι αμέσως μετά το βραδινό μπανάκι όπου το βρέφος έχει χαλαρώσει από την ένταση της ημέρας και τα νυχάκια του έχουν μαλακώσει από το νερό γεγονός που επιτρέπει να κόβονται πιο εύκολα. Παίρνετε το μωράκι σας αγκαλιά και το βάζετε να καθίσει στα γόνατά σας ούτως ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο των κινήσεών του. Πιέστε ελαφρά το μαλακό τμήμα της άκρης των δαχτύλων προς τα κάτω και κόψτε προσεκτικά. Εάν, δείτε λίγο αίμα, μην πανικοβληθείτε, ασκήστε λίγη πίεση και λίγη αντιβιοτική αλοιφή και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Να θυμάστε πώς πάντα ακολουθούμε την φυσική γραμμή των νυχιών και λιμάρουμε προσεκτικά τις γωνίες με μια λίμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.